Het duo Christiaan Hageraats en Rik Schrurs volgt Wouter van den Berg op als hoofdtrainer van FC Driebergen

DnA Organisatie en advies

Wouter van den Berg heeft gebruik gemaakt van een optie in zijn contract waarin staat dat als hij een aanbod krijgt van een profclub hij het contract met FC Driebergen vroegtijdig kan beëindigen.

Op het moment dat Wouter en FC Driebergen beiden besloten met elkaar te willen gaan, was de kans op een dergelijk aanbod zeer klein. Alles was ook gericht op het seizoen zo goed mogelijk af te maken en daarna de club voor te bereiden op het volgende seizoen.

Toen Wouter een aanbod had gekregen om bij Heracles een managementfunctie te mogen vervullen heeft hij het bestuur hiervan vertrouwelijk op de hoogte gebracht. Het bestuur is toen direct op zoek gegaan naar mogelijke vervangers. Na enkele gesprekken met potentiele kandidaten is gekozen voor een combi van twee personen, beiden met een sterke band met Kampong: Christiaan Hageraats en Rik Schrurs. Rik gaat bij FC Driebergen ook keeperstrainingen verzorgen. Hij blijft ook keeper bij het 1ste van Kampong. Christiaan is door Wouter naar voren geschoven als een goed alternatief voor hem.

Wouter: “door mijn nogal plotselinge vertrek naar Heracles, wilde ik er alles aan doen om FC Driebergen te helpen bij het zoeken naar een vervanger die goed bij de club past. Beiden hebben een passie voor voetbal en ze zien het als een uitdaging de selectie beter te maken”.

Voorzitter Erik Zegwaart “Het kwam inderdaad als een verrassing en natuurlijk is er teleurstelling, omdat er een goede klik was tussen Wouter, de selectie en de club. Maar we gunnen Wouter ook deze fantastische uitdaging bij eredivisieclub Heracles. Het is fijn dat Wouter ons heeft geholpen bij het zoeken naar een oplossing. Christiaan en Rik zullen met veel plezier en enthousiasme het maximale uit de selectie willen halen”.

De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn in volle gang. Het bestuur gaat zo snel mogelijk met alle betrokkenen aan tafel om de planning van het nieuwe seizoen door te spreken.

Namens het bestuur
Voorzitter Erik Zegwaart