Het is weer stuivertje verwisselen in de top van de ranglijst

Banner Balkan Restaurant

Voorwaarts uit. Voetballen op een stuk versleten Heugaveld met de elasticiteit van de kasseien van Parijs-Roubaix; zeg maar dag tegen het resterende kraakbeen, hallo hielspoor. Vanwege een schrijnend spelerstekort voor dit treffen moest worden overgegaan tot hosselen, een term die prijkt op de poster van de in augustus 2019 in première gaande bioscoopfilm over het (voetbal)leven van Diego Maradona, en door Pluisje zelf wordt verfoeid.

Zonder Van Elst, die zichzelf niet had kunnen (of willen) loshosselen van een iets te vroeg gepland kinderpartijtje, maar met een Evers en de inmiddels bijna vaste waarde Veenendaal was er een opstelling bijeen gehosseld. Onder leiding van slijptol-in-ruste Lucas Kastrop, werd afgetrapt.

Verzorgd voetbal, rust in alle gelederen, Voorwaarts van het kastje-naar-de-muur bijkans scheel tikkend, alle spelers van Zondag 2 hadden er zin in. En waarom niet, het zonnetje scheen en er waren nog wat punten te verdelen in een ongemeen spannende eindstrijd om het kampioenschap.

Bakker F. werd diep gestuurd na een combinatie met aanvoerder De Bruijn en poeierde van 25 meter een volley richting kruising. Ternauwernood werd de kogel gepareerd, maar het startschot was gegeven.

U leest het goed, een combinatie. Fedde en Willem combineren, dat is een dop willen draaien op een stoeptegel. Beiden sterven van de goede bedoelingen, maar de bal een eenzame dood. Behalve vandaag. Telkens gingen de combinaties goed, vloeiend, vlekkeloos. Fedde kon keer op keer gevaar stichten en Willem zijn ei kwijt.

Een anomalie noemt men een dergelijk verschijnsel, volledig in tegenspraak met de regel. Er zouden er meerdere te zien zijn in deze wedstrijd, bijvoorbeeld dat Voorwaarts op een 1-0 voorsprong kwam.

Jef, die zijn derde wedstrijd in drie dagen uit het X3-carrosserie perste, hosselde twee lancetscherpe hoekschoppen uit zijn 19-inch velgen. Stoltenkamp hamerde uit eentje de gelijkmaker binnen, en bij de tweede kon een Achterwaartse niet op tijd wegduiken (1-2). Alles was weer recht getrokken, er kon weer getikt worden.

Willem, die het niet moet hebben van zijn loopvermogen, bleek opmerkelijk lichtvoetig deze middag. Met een schijnbeweging die Tina Turner zou omschrijven als een ‘shimmy’, zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en vervolgens Bannink alleen voor de keeper. Arjan, de multifunctionele werkbij, wist wel raad met dit presentje: 1-3.

Verhoeff, de machinekamer van Zondag 2, de speler die minder woorden nodig heeft dan Ernst Happel om het spel te bepalen, dirigeerde het veldspel en het ritme van de wedstrijd, waardoor zijn medespelers op het juiste moment hun aandeel konden leveren. Zo schoof libero Bies regelmatig enkele meters in op het middenveld voor een kaats, of een te verwachten bal. Bakker L. kwam door op rechts, Sven zwierf over het middenveld, Hoevers was balvast en Van de Brink klemvast.

Vreemd maar waar, anomalie of nie, vlak voor rust scoorde Voorwaarts 2-3.

Rust, lekkere thee en wederom een anomalie: Van Amerongen langs de lijn. Straks meer over deze one-man-wrecking-crew, eerst de kickstart van de tweede helft, verzorgd door Sven. Het gaat even snel nu, maar dat doet recht aan het voetenwerk van deze versie van Evers.

Sven zette Arjan op weg naar zijn tweede treffer, maar deze werd voortijdig geaborteerd. Bannink werd opgelapt, Evers knalde de strafschop binnen: 2-4.

Jef zette Sven op weg naar zijn tweede treffer en dat werd het ook: 2-5.

Daan kwam erin voor Fedde en deed meteen zijn dingetje, een hosselaar pur sang. Ingespeeld worden met een lomperd in zijn rug, schop incasseren, wegdraaien en plankgas. Na twee keer DRS was de tank alweer bijna leeg, maar ondertussen had hij wel het kattenluikje gezien waardoor hij de bal kon wegsteken op Sven (het gevolg: 2-6) en knalde hij even later in de korte hoek binnen, nadat hij op weg was gestuurd door Maarten (4-7).

Met het gelijkspel van Kampong 18 (48 uit 24) en het verlies van HDS (45 uit 23) is het weer stuivertje verwisselen in de top van de ranglijst: FC Driebergen (47 uit 24). Zondag 11.00 uur op eigen veld de kraker tegen Houten. Mis ‘m niet.