Het was een mooie zaterdagmiddag

van der Klift Kapsalon Driebergen

Het was een mooie zaterdag middag om een thuiswedstrijd te winnen, en dat is wat FC Driebergen Vrouwen 1 afgelopen weekend heeft gedaan. Met maar liefst 14 fitte speelsters op papier, en een topper van een pupil van de week gingen ze de Culemborgse meiden van Vriendenschaar te lijf. 

Die topper was niemand minder dan Sara van Ruiten, een pupil uit het meiden onder 9 team. Trots liep ze mee het veld op en was ze minder uitgeput na de warming up dan de meeste dames zelf. Een beetje extra support konden de dames wel gebruiken na de zware wedstrijd van vorige week (3-3 tegen de Cobu Boys). Deze week stond winst op programma vertelde trainer Victor. Hij had de opstelling ingefluisterd gekregen van coach Sibi en vertelde ons dat er resultaat gezien mocht worden na zijn zware conditietrainingen.

Het fluitsignaal werd gegeven en er werd al gauw duidelijk wie de leidende partij was. Namelijk de thuisploeg. Niet veel later werd het al 1-0, als er een herhaling van was had ik hem persoonlijk opgestuurd naar het Instagram account van 433. Dat was me toch een goal: Laura Stekkinger nam een prachtige corner vanaf de linkerhoek, perfect ingedraaid naar de onderste rechterhoek. De toon was gezet.

Dus die Laura, die was op dreef. Die dacht laten we de wedstrijd beginnen met een hattrick. En Mees Leeflang heeft haar daarbij geholpen. Dus de 2-0 en 3-0 waren binnen. Maar Mees was nog niet klaar, die gaf de volgende goal netjes aan de andere Laura. De 4-0 was binnen dankzij Laura van Andel. Toen gaf mees hem weer een keertje op de eerste Laura, de 5-0 schrijven we erbij. Volg je het nog? Marije van de Waerdt wilde ook graag scoren. Ging niet helemaal volgens plan. Volgens mij dacht ze dat het latje kratje was, want die werd geraakt, het net niet. Totdat het toch eindelijk mocht baten, 6-0. Marije kon weer vredig gaan slapen.

Om de tweede helft af te sluiten gaf Lia Elvers een prachtige voorzet, Lisa Pouw stond toevallig recht voor de goal. Zonder enige stappen te hoeven zetten kopte ze hem erin, 7-0. Om nog even bij dezelfde namen de blijven: Marije dacht ik schiet nog een keer, de keepster had hem. Althans, dat dacht ze, ze liet hem even los en weer stond Lisa daar. Die pakte hem netjes af en schoot hem er alsnog in. 8-0 en een welverdiende rust.

Rust dus. Kaya Gaikhorst was alvast gaan douchen, er viel toch niks te verdedigen. Na de rust hadden we 3 heerlijke nieuwe spelers in het veld. Onder andere Tess Schalkwijk die zeker gevaarlijk was voorin. Tamara van Wandelen van Garderen was dat ook, die maakte zelfs de 9-0 met een assist van Elisa van Heerde. Vervolgens gaf Elisa er nog een op Laura S en toen was de tien bereikt. Sowieso tien bier, nog een half uurtje volhouden moesten ze. Toen maakte Tamara er nog een met dank aan Laura S, 11-0. En toen de Laura’s nog keer, de 12-0 via Denise, en de 13-0 via Marije. Marije maakte nog even de 14-0 (Assist van Mees voor de verandering). En toen was het wachten op de 15-0.

Sandra Wenting was ondertussen gezellig in de spits erbij gekomen, en ook de posities 2 en 5 waren nergens te bekennen achterin. Alleen onze nummer 1, Annabel van Berkum stond braaf op d’r eigen helft. Maar wel echt op het randje. Tot dat de allerlaatste corner kwam sprintte ze mee naar voren. Een goal mocht niet baten, maar ze stond er wel. Gelukkig ook een tegen goals, toch een mooi ratio van 2 reddingen uit 2 pogingen.

En tuurlijk werd de 15-0 nog gemaakt, door niemand minder dan Elisa, via Laura A. En prachtige goal en een prachtig rond getal om mee af te sluiten. Alle credits voor het bijhouden van de scores en assists gaan naar Indy Zoons. Vol goede moed gingen we de 3e helft in, en die 10 bier is ook behaald. A.S. zaterdag moeten ze nog even bijkomen, maar de 30ste zijn we d’r weer bij, tot dan!

Door: Lisa Pouw