“Hier is niets tegen te beginnen…”

Banner Dirk Makelaars

Aldus de keeper van DVSU Jo10-2 na het zoveelste tegendoelpunt. De jongeman was de zaterdagochtend optimistisch begonnen. Om kwart voor negen uur waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalpot. Het Driebergse veld was bedekt met een witzilveren gloed, een winterse zon wierp mooie lange schaduwen van de jonge atleten over het veld en het doffe geklap van de handschoenen van de grote supportersschare zouden een voorbode moeten zijn van een titanenstrijd. Niets bleek minder waar.

De vreugde was van korte duur voor de tegenstanders van de Albicelestes. Getooid in de nieuwe shirts met ING (redactie: kijk gerust eens op ing.nl voor een spaarrekening of een hypotheek) op de rug en het vertrouwde Unicef op de borst, waren onze jongens niet te houden. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en de tegenstander had er niets tegenin te brengen. Het was een wedstrijd van mannen tegen jongens. Met als gevolg dat de lichaamstemperatuur van Luuk, onze rots in de branding, verband ging houden met de buitentemperatuur.

De ruststand liet niets aan onduidelijkheid over: 12-0 voor de zwartkragen. Daar waar je zou verwachten dat de gastheren de voet van het gaspedaal zouden halen in de tweede helft, was niets minder waar. De doelpuntenmachine bleef maar doorlopen met een basketbalachtige eindscore als resultaat: 23-1. Ook in de tweede helft was het ene doelpunt nog mooier dan het andere en het gaf de coaches ook nog eens de mogelijkheid te experimenteren met de opstelling. Een trouwe volger van de Jo10-1 weet namelijk dat het niet gebruikelijk is dat Giel in de spits loopt en Kasper achter de boel dicht houdt met zijn mede-verdedigers Jens en Boaz.

Deze specifieke uitslag leidt wellicht tot een nieuwe bijnaam van de equipe van de coaches Martin en Arnaud….“Drieentwintigbergen Jo10-1” werd al voorzichtig gefluisterd langs het veld na afloop.

Voor de liefhebbers van scorebordjournalistiek nog de doelpuntenmakers op een rij: Floris (6x), Lars (5x), Arij (4x), Boaz (3x), Giel Oostra (3x), Viggo (1x), en Kasper (1x).

 

img-20161126-wa0001

dvsu-jo10-2