Hoe een uitstekende 1e helft in rook opgaat…

Thesio ICT Proffesionals
Vandaag staat voor Zaterdag 3 de uitwedstrijd tegen SVF 2 op het programma. Deze ploeg heeft alleen van de koploper verloren dus het is, wederom, oppassen geblazen. Leider Rook is verhinderd door werk. Gelukkig is Kevin, die door een blessure niet kan spelen, bereid om het team te coachen en de randzaken op zich te nemen. Hij stuurt de volgende 11 de kunstmatige wei in: Evers, Ibi, Marco, Bjorn, Arjan, Pim, Michel, Albin, Karim, Jef en Elmar. Mazlum, Casper en Jelle maken de tweede helft hun opwachting.
Uitstekend begin
De vrienden gaan voortvarend van start. Elmar laat weer eens zijn klasse zien met een uitstekende voorzet. Als een duveltje uit een doosje duikt Michel (ja je leest het goed, wéér Michel) in de 16 op en schiet op doel. Een tegenstander probeert te blokken, maar struikelt met bal en al de goal in. Nu is het de vraag: eigen goal of niet? De auteur blijft u het antwoord verschuldigd, maar we staan voor! 0-1.
Doordrukken nu!
De vrienden blijven de bovenliggende partij. Jef produceert een vlijmscherpe corner die precies op het bolletje van Michel (tja, wie anders?) valt. Onze aanvoerder hoeft de bal alleen nog richting doel te sturen en doet dat met verve! 2-0. Direct na de aftrap veroveren de vrienden de bal en ditmaal is het Karim die met een goede steekpass Elmar wegstuurt. Ondanks dat onze spits ditmaal op de keeper stuit wordt er geweldig gespeeld.
Ter Stegen houdt allesTegen!!
Hierna worden de vrienden wat slordiger, resulterend in een Cothense uitbraak. De spits gaat op Edwin af en wil hem omspelen. Hij loopt tegen onze sluitpost aan en de scheids geeft een penal. Beetje goedkoop, want waar moet Edwin naartoe? Moet hij zich onder het kunstgras verstoppen? Zijn wraak is echter zoet: hij produceert een fantastische redding! Lekker Evers!
Iets rustiger vaarwater? 
We lijken thee te gaan drinken met 2-0, maar Driebergen legt nog een aanval op de mat. Ibrahim Trabelsi, die uitstekend speelt, produceert een geweldige voorzet die op het hoofd van Elmar belandt. De bal had zo’n bizarre snelheid, dat zelfs onze spits het speeltuig niet aan zag komen. Desalniettemin kopt hij de bal overtuigend in het doel. 3-0 en tijd voor thee!
Niet scherp uit de kleedkamer 
Ondanks waarschuwingen dat SVF stormend de kleedkamer uit zal komen gaat het toch mis. We trachten SVF buitenspel te zetten en het heeft er alle schijn van dat dit lukt. Er wordt netjes gevlagd, maar de scheids die op 30 meter staat laat doorspelen en de 1-3 is, ondanks hevige protesten van Bjorn, een feit. En dan weet je het al: dit wordt een hele zware middag… of toch niet? Gelijk vanaf de aftrap ontstaat er een enorme kans voor Jelle die 1 op 1 komt en de bal nét naast het doel stift. Drie minuten later krijgt de aanvaller nog een kans, maar de keeper brengt redding.
Volle druk SVF
De mannen uit Cothen besluiten Driebergen vast te zetten. Dan is het de kunst om de rust te bewaren, veel te bewegen en vooral: TE BLIJVEN VOETBALLEN!!! Zo, dat is eruit.
Echter, we opteren alleen nog maar de lange trap, verliezen veel duels en durven niet meer om de bal te vragen. Waar komt dit toch vandaan? Staat er dan toch teveel op het spel? Is het conditie? Is het SVF dat ineens veel beter speelt? Of hebben we met de gewisselde Arjan, Michel en Elmar (die op papier netjes aan de beurt waren) de broodnodige ervaring naar de kant gehaald?
Spaarzame uitvallen
Toch krijgt Driebergen twee mogelijkheden om te scoren. Een vrije trap op randje 16 is normaal een prooi voor Jef. Helaas rost de spelmaker ditmaal over. Even later wordt Mazlum net binnen de 16 gehaakt. Zo gemakkelijk de scheids de penal aan SVF gaf, zo hard wuift hij nu al het appeleren weg. Deze momenten zitten dan ook even niet mee en ondertussen is Bjorn het spuugzat en krijgt geel voor praten.
Ter Stegen houdt toch niet allesTegen! 
Met nog een kwartier op de klok zet SVF alles op alles en met succes. Een voorzet vanaf rechts wordt hard op doel gekopt. Evers krijgt zijn hand er nog tegen, maar de bal rokt tergend langzaam het doel in. 2-3. De druk neemt meer en meer toe en Driebergen krijgt met geen mogelijkheid de bal naar een medespeler. De mannen uit Cothen ruiken bloed. De linksback doet maar eens een poging van afstand, deze spat nog uiteen op de lat. Ondertussen vliegen de overtredingen je om de oren…
 Deksel op de neus 
… zo ook in de 90e minuut. Een harde overtreding van een Cothenaar op het middenveld, maar de scheids laat doorspelen en dan: zo raakt ie ‘m maar 1x! Een geweldig afstandsschot van buiten de 16 in de rechter winkelhaak… 3-3!! Driebergen valt om van teleurstelling.
Laatste strohalm 
SVF wil nog vol voor de winst gaan en loopt daarmee bijna in het mes. We krijgen namelijk veel ruimte en SVF moet Mazlum neerhalen op 25 meter van de goal. De vrije trap wordt genomen door Albin, die slingert ‘m voor en daar duikt Bjorn op! Hij neemt de bal op de pantoffel, maar de Cothense sluitpost produceert de redding van het seizoen met een geweldige reflex! De scheids fluit af, SVF zet het op een juichen en de vrienden van 3 druipen af..
Albin, die de aanvoerdersband in de rust om kreeg, levert ‘m weer in bij Michel. “Laten we dit maar niet nog een keer doen Michel”, knipoogt de witte tornado.
Dus hoe geef je een riante voorsprong weg? Dat kunnen de vrienden van 3 wel uitleggen. Vraag het op de man af, ze lopen regelmatig door de kantine, bijvoorbeeld op donderdagavond en zaterdagmiddag. Hopelijk kunnen ze dan weer een beetje lachen.. 🙂