Hoe ziet een training bij de C2 er uit?‏

Nu eens een wat ander verslag dan een standaard zaterdags wedstrijdverslag. Wij nemen u eens mee naar een training van de C2. Hoe gaat dat eigenlijk zo’n training en wat doen mijn kinderen daar dan? Dat leggen wij u graag even uit.

Om 19:00 uur op de maandag- en woensdagavond start de training van de C2. De spelers zijn tijdig in de kleedkamers en de trainers controleren het materiaal. We lopen samen naar ons veld en het is erg leuk te zien dat er op alle velden veel getraind wordt. We geven elkaar altijd eerst een hand ter begroeting en zijn blij dat we elkaar weer zien. De spelers popelen om een balletje te trappen en zoeken een klein vrij stukje om even lekker te ballen. Soms wat wild maar altijd enthousiast en we proberen altijd rekening te houden met de kleinere die nog trainen. Wij als trainers hebben de inhoud van de training van te voren samen besproken.

Op de warming up en 1x per maand een zware conditie training na altijd alles met de bal. Lekker 10 minuutjes lang allemaal om de beurt een paar ballen op doel schieten. Lekker even het “moeten” van de dag van ons afknallen. Dan onder leiding van de aanvoerder de warming up . Dollen maar ook serieus,  dat gaat steeds hand in hand. Aansluitend gaan we altijd een spel/wedstrijdvorm/probleem trainen waarbij  we steeds proberen stukjes uit de wedstrijd te laten ontstaan in de verschillende vormen. Vaak wat stilleggen, uitleggen een vraag/antwoord.  Soms irritant omdat je net lekker balt, soms een blik van; ja ze hebben gelijk die trainers. Toch ook weer dollen en plezier, soms de teugels wat strakker.

Een goede vrije eindpartij op het eind. Wedstrijdje 6 tegen 6 of 7 tegen 7. Spannend, intens maar bovenal plezierig. Op de maandag spelen we als laatste “de sjaak”. Iedereen een strafschop en we gaan net zolang door tot er iemand overblijft die niet scoort. Weer lachen met elkaar. Die gene is een week lang “onze sjaak” en moet woensdag, zaterdag en maandag water verzorgen. De week erop vrijgesteld voor Sjaak.

Met elkaar de rommel  opruimen en we gaan weer naar huis. We bedanken elkaar voor de inzet en de training, verzamelen het materiaal en tellen de ballen en zeggen ” tot de volgende keer”   Het was weer lachen vanavond, af en toe wat minder en we zijn weer een wat beter team geworden.

Zo doen wij dat dus.

Ernst en Mick en 14 spelers van de C2.