Iemand zei ooit, wanneer je niet scoort kan je niet winnen

Banner Dirk Makelaars

Met deze topper in het verschiet hadden wij deze week op de training de touwtjes laten vieren zodat de jongens fris waren aan de start. Tijdens de bespreking gezegd dat wij altijd de bovenliggende partij moeten zijn en uitgaan van eigen kracht, afijn je kent het wel. Je moet als trainer toch wat zeggen en dan komen de cliches uit de kast die er al jaren hangen.

De Scheidsrechter deed direct van zich spreken omdat hij vond dat een ontbrekende foto op een spelerspas belangrijker was dan de wedstrijdbal. Nu heb ik nog nooit met een ontbrekende foto gevoetbald maar zoals Patty Brard ooit zei terwijl zij 10 meter hoog op een duikplank stond, je moet alles een keer geprobeerd hebben.

Eindelijk had de scheids de wedstrijd bal gevonden en konden wij 10 min later beginnen. Wij hadden direct vat op het spel, er werd goed combinatie voetbal op de mat gelegd en direct druk gezet. Maar toch viel de goal aan de andere kant. De linkerspits van Ardahanspor, 2 turfjes hoog, razend snel en stijf links mocht met zijn beste been een voorzet afleveren die precies op het hoofd van de aanvaller kwam. Dit was even slikken voor onze jongens. Maar niet onder de indruk kwamen wij sterk terug met een aanval uit het bekende boekje waarvan Pim aan het einde stond om af te ronden. Hierna bleven wij de bovenliggende partij met goed voetbal maar dan toch een moment van onoplettendheid deed ons weer op achterstand doen staan. Toen de scheids floot voor de rust was dit de enige keer dat hij het tot nu toe bij het juiste eind had.

Na de rust werd het er niet beter op, waarschijnlijk had die scheidsrechter arendsogen want hij liep 50 meter achter de feiten aan. Zijn feiten!!! Deze zelfde ogen had hij ook waarschijnlijk in zijn rug toen er achter hem iets gebeurde wat hij toch gezien zou hebben. Penalty, schot, doelpunt. Dat was de volgorde van de beslissing van een warrige man die een fluit in zijn mond neemt , een cursus assertiviteit achter de rug hebbende en men dan vervolgens scheidsrechter laat spelen. Op elk moment dien je respect te tonen voor een ander maar dat is af en toe een zwaar karwei. 2 gele kaarten rijker en met nog paar minuten op de klok kon onze 4 e spits Joachim de 6-2 aantekenen. Nu denkt u vast, heb ik wat goals gemist? Dat klopt maar dat is niet het enige, wat dacht u van 2 ballen op de lat, 2 afgekeurde goals en al die kansen die wij maar niet konden verzilveren.

Het ligt natuurlijk niet allemaal aan de scheids, wij hebben onszelf niet beloond door de kansen die wij hadden niet te verzilveren. Iemand zei ooit, wanneer je niet scoort kan je niet winnen.