Inhaalrace van FC Driebergen? Nu weer 2-0 winst

In een wedstrijd die FC Driebergen begon met 4 invallers (1 schorsing en 3 mede spelers door werk afwezig) was het vanaf het begin van de wedstrijd dat de thuisclub de toon zette om de tegenstander SEC(Soest) op eigen helft te laten voetballen. Door de bal het werk te laten doen kregen we al diverse kleine kansen in de beginperiode van deze wedstrijd. Het was vooral Nessi Alshiekhy die in de beginfase diverse reƫle kansen onbenut liet.

Een veel beter voetballend FC Driebergen die tegen een te hard spelend SEC kans op kans kreeg maar ook verdiend op voorsprong kwam, daar moest wel een strafschop (overigens wel terecht) aan te pas komen doordat die zelfde Nessi omver werd gekegeld binnen de beruchte 16 meter. En het was Robin Notenboom die dit buitenkansje niet onbenut liet 1-0. FC Driebergen kregen kans op kans om de voorsprong nog voor de pauze te verhogen en jammer dat de goed spelend Joeri Vonk zijn Aktie niet beloond zag door na 4 man gepasseerd te hebben gewoon in de voeten van de keeper te spelen.

In de 29e minuut bijna dezelfde minuut als tegen Jonathan dat de tegenstander met een man minder verder moest doordat de laatste man van SEC zijn 2e gele kaart kreeg en kon vertrekken. Even later was het de mee naar voren gekomen Maarten Noordijk die zijn goede Aktie hoog over zag gaan en zo niet de welverdiende voorsprong zag uitbreiden. Rust 1-0

De 2e helft was er een om snel te vergeten ,beide teams bakte er weinig van FC Driebergen had nog wel geluk dat in de 57e minuut in een scrimmage niet de gelijkmaker werd gescoord door de gasten uit Soest. Voor de enige opleving zorgde de na rust ingevallen Elmar van Doorn(Jelle Adema geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer) die in de 60e minuut na goed voorbereidend werk van Nessi Alshiekhy met een geweldige kopstoot de stand van 2-0 op het scorebord bracht. Hierna was de wedstrijd gespeeld en werd het even later ook nog 11 tegen 9 toen een 2e speler van SEC zijn 2e gele kaart kreeg en ook kon vertrekken door rood te krijgen van de uitstekende leiding van de Hr.Smit (Amersfoort).

En zo eindigde dit saai treffen in wederom een overwinning voor FC Driebergen.

Zaterdag as een inhaaldag en de volgende wedstrijd is zaterdag 23 april de uitwedstrijd in Hoevelaken tegen dezelfde naam aanvang 14.30.

Foto’s Johan Prins