Inhaalwedstrijd B4 uit bij Delta Sport

Afgelopen dinsdagavond stond er een uitwedstrijd gepland tegen de B6 van Delta Sports uit Houten. Na onze goede wedstrijd tegen de B3 afgelopen zaterdag was ik benieuwd of we het goede spel konden meenemen naar Houten om daar Delta Sport ook aan onze zegekar te binden. Het leek vanaf de 1e minuut lastig te worden want Delta Sport had voorin 2 mannetjes die razendsnel waren en erg behendig. Na 3 minuten was het dan ook zover, de linksbuiten van Delta was Jean te snel af en schoot met een droge knal de bal achter Colin. (Dit was trouwens de laatste geslaagde actie van die snelle man want Jean gaf hem daarna geen enkele kans meer) .Het was even een koude douche maar we lieten ons niet onbetuigd en na een prachtige aanval via Matthijs, Fawzi en Bjorn kwam de de bal bij Taoufik voor de voeten en deze schoot de bal hard in de touwen.

Dit leverde ons weer het zelfvertrouwen op om te gaan voetballen zoals we de laatste tijd gewend waren om te spelen. We kregen meer grip en met Taoufik en Fawzi als aanspeelpunt werd er steeds meer gecombineerd waardoor het hele team aan voetballen toekwam. Na een prachtige pass van achteruit door Achraf werd Samir de diepte ingestuurd en bij de achterlijn aangekomen gaf hij de bal terug op Taoufik die met een bekeken schuiver de 1-2 aantekende. Dit was nou een staaltje van goed overzicht van Samir. Hierna was Delta Sport het spoor bijster en kregen we alle ruimte om te voetballen. Achterin was Achraf, Gianni Matthijs en Jean heer en meester en kreeg Delta Sport geen grip meer. Na 5 minuten later was het alweer raak, Bjorn kreeg de bal op de 16 meter en drukte af met een strak schot die de keeper van Delta niet kon keren.1-3. Wedstrijd stond na 15 minuten helemaal op zijn kop. Hierna kregen we met Emiel en Leon nog meer kansen maar net voor de rust was het Samir die nog even de 1-4 erin prikte en daarmee een puike 1e helft afsloot. De ouders die erbij waren hoorde ik praten over tikkie-takkie voetbal en dat is voor het team natuurlijk een groot compliment!

In de rust kwamen Kjeld (C5), Simon en Vincent het veld in voor Emiel, Bjorn en Matthijs en Colin(keeper) werd vervangen door Safien. We begonnen goed maar na een ongelukkige bal van Safien kwam Delta Sport op 2-4. Even later was het opnieuw onrust in onze achterhoede en werd het zelfs 3-4. Ook nu weer stond de wedstrijd op zijn kop en leek Delta Sport hun spirit terug te krijgen Gelukkig had Samir nog wat energie over en passeerde 3 man van Delta Sport en gaf de bal panklaar aan Simon die de bal met al zijn kracht de goal inliep 3-5. Het werd steeds spannender en wij stonden dan ook billenknijpend langs de kant. 5 minuten voor tijd werd het nog spannender toen Safien een bal niet kon klemmen en er een aanvaller van Delta Sport de bal de goal intikte 4-5.

De spanning was om te snijden en we konden de bal alleen nog maar kwijt door hem naar voren te schieten waar Simon en Samir de longen uit hun lijf renden. Met nog 1 minuut op klok werd Samir neergelegd en de scheids gaf ons op 22 meter van de goal een vrije trap. Bjorn ging achter de bal staan en wat er toen gebeurde……..Hij haalde aan en met een prachtig schot in de kruising maakte hij er 4-6 van. Wat een goal en dat op dat tijdstip, chapeau Bjorn. Hierna floot de scheids af en konden we ons geluk niet op. Enorme complimenten aan het team voor de vechtlust en het getoonde tikkie-takkie voetbal!