Inloopspreekuur Fysiotherapeut Jeugd

Banner Balkan Restaurant
De kinderfysiotherapeut en het voetballende kind bij FC Driebergen
FC Driebergen wordt grotendeels georganiseerd door vrijwilligers. Van trainers, teammanagers, keukenpersoneel etc. Binnenkort komt daar een kinderfysiotherapeut bij. Langs de voetbalvelden staan soms kinderen die niet mee kunnen voetballen i.v.m. een blessure. Dit is de reden waarom Voetbal Technische Zaken (VTZ) onder andere gaat samenwerken met  Peter Duiverman kinderfysiotherapeut MPPT van Kinderfysiotherapie 0 tot 18 uit Zeist.
Doel van samenwerking:
Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat de huidige generatie kinderen motorisch minder fit en vaardig zijn dan de generatie van 20 jaar geleden. Daarnaast zien we nog steeds een toename van sportblessures, zeker onder de jeugd. Peter kan samen met de trainer nagaan hoe kinderen met een blessure het best geholpen kunnen worden. Ook kijkt hij hoe de ontwikkeling en groei van het kind van invloed is op het voetballen en naar de eventuele klachten die daarbij kunnen ontstaan.
In de praktijk:
Het belangrijkste doel van VTZ met deze samenwerking is het voorkomen van blessures maar ook behandelen van kinderen met een blessure.  Dit wil VTZ onder andere bewerkstelligen middels gesprekken met trainers van de verschillende leeftijdscategorieën. Maar ook door een nauwe samenwerking met kinderfysiotherapeut Peter Duiverman.
Werkzaamheden van de kinderfysiotherapeut binnen FC Driebergen zullen zijn:
  • Een inloopspreekuur houden voor diagnose en advies;
  • Voorlichting geven aan trainers en ouders, bijvoorbeeld over veel voorkomende sportblessures bij kinderen in een bepaalde leeftijdsgroep;
  • Meedenken over het beleid bij FC Driebergen;
  • Extra aandacht geven aan motorisch minder vaardige kinderen (vooral via de trainers).
Er komt een inloopspreekuur vanaf dinsdag 12 november op dinsdagen van 18.00 uur tot 19.00 uur bij de medische ruimte van FC Driebergen. Je kunt hier als ouder met je kind, na telefonisch contact met Peter, kosteloos naar toe. Mocht er eventueel behandeling nodig zijn, dat gaat dat in overleg met hem en de ouders.
Zijn telefoonnummer is 06-44929843. Voor meer informatie over Peter kijk op zijn website www.kinderfysiotherapie0tot18.nl.
Namens de VTZ
Henk Verberne
Voorzitter VTZ FC Driebergen