Invoering digitaal wedstrijdformulier!

Invoering digitaal wedstrijdformulier voor alle heren en dames senioren en de A1 en C1 jeugdteams

Leiders en scheidsrechter voor alle D-teams en ouder zijn al sinds jaar en dag vertrouwd met het papieren wedstrijdformulier. Hierop vullen de leiders van de teams alle spelers in, de scheidsrechter controleert voor de wedstrijd de passen en noteert eventuele gele en rode kaarten, en de aanvoerders van beide teams tekenen samen met de scheidsrechter na de wedstrijd. 

De KNVB werkt al enkele jaren aan een geleidelijke invoering van het Digitaal WedstrijdFormulier (DWF).

In fases zal het DWF de komende jaren verder worden ingevoerd. Deze werkwijze zal op termijn het papieren wedstrijdformulier volledig vervangen. Eigenlijk verandert er niets behalve dat je niet meer invult op een papieren formulier met doorslagvellen maar op een digitaal formulier, waarvan de resultaten direct digitaal naar de KNVB worden verwerkt.

In een eerdere fase zijn alle standaard elftallen al op DWF overgegaan. In ons geval gold dat alleen voor het eerste elftal van de heren senioren. Dit jaar zijn alle senioren en de A-categorie van de jeugd aan de beurt.

Dat betekent dat alle heren en dames senioren zaterdag en zondag teams, en de A1 en C1 met ingang van 11 (zaterdag teams) en 12 (zondag teams) februari verplicht overgegaan op het digitaal wedstrijdformulier.

Ben je leider van een van deze teams of fluit je (wel eens) deze elftallen dan is dit bericht voor je van belang. Voor alle andere teams is dit nog niet van toepassing.

In het bijgaande tref je een uitgebreid zelfstudiedocument, handleiding en nog enkele nuttige links aan. Hiermee kun je zelf vast oefenen. Ook ontvang je binnenkort een gebruiker voor het inloggen op de Sportlink applicatie. De documenten zijn:

Het zelfhulpdocument vind je op interactieve zelfstudiedocument DWF

De uitgebreide handleiding handleiding digitaal wedstrijdformulier

enkele filmpjes vind je op youtube: Dit filmpje geeft een introductie

Voor het inloggen op de sportlinkapplicatie krijg je nog apart bericht waarin we je een gebruikersnaam en wachtwoord zullen verschaffen. We zullen deze voorzien van een beschrijving hoe je de applicatie moet downloaden en hoe je aan kunt loggen.

Alvast veel succes met de zelfstudie.

Vriendelijke groet,
Hans van Vugt, Kees van de Burg en Gerard Mol
Bestuur FC DRIEBERGEN