J09-1 wint spannende pot tegen DOVO

van Raalten Bouwadvies

Vroeg moesten we verzamelen, om 7:45. Daan was ziek, één speler minder dus… we hadden er een hard hoofd in.

Het vroor flink en door het autoramen krabben was het team maar net op tijd compleet om te vertrekken naar Veenendaal. Onderweg waren Abel en ik blij dat we onze TomTom bij ons hadden want we waren de colonne kwijt in de mist. Adres van de Sportvelden: Verlengde Sportlaan 11 . Abel voerde enthousiast het adres in tijdens ons ontbijt. Eenmaal in Veenendaal bleek dat we ’bestemming bereikt’ hadden maar er waren geen sportvelden te zien… We stonden namelijk op de Verlengde Spoorlaan…
10 minuten later kwamen we aan in de kleedkamer. Nog net binnen de tijd.
Dovo stond ons op te wachten. Een laagje ijs lag over het veld, de bal gleed daardoor vaak verder door.

Abel staat trots met zijn keeperstrui over het mistige veld te kijken met stoom uit zijn neus. De wedstrijd begint wat chaotisch, de eerste 10 minuten is de bal veel op onze helft. De zijlijn roept: ‘’Hup Driebergen!’’ Dat helpt want dan begrijpt iedereen zijn positie duidelijk en staat het team op. Er wordt over en weer behoorlijk geduwd.

Abel gooit herhaaldelijk uit naar Pieter. Geander zoekt alle mogelijkheden op, rent de benen uit zijn lijf en laat geen kans voorbij gaan – hij duikt overal bovenop. Bas schiet bij een bedreiging direct ver weg. Marnix valt flink aan. Hij stormt erop af! En dan valt het eerste doelpunt. 1-0 voor Driebergen! Daarna volgt snel de pauze, er wordt veel speltactiek doorgenomen met herhaalde tip: “Altijd op de bal af!”(Nico) want “Daar wordt de tegenstander zenuwachtig van!” (Stefan).

In de tweede helft roept Nico “Zoek je mannetje!” en de heren verspreiden zich over het veld. Bas schiet de bal weer naar de andere helft, Huib pakt hem over en dolt 3 man uit… maar hij zit niet. Er volgt een poging op ons goal maar Abel stoot hem af. De verslaggever staat naast de coach van de tegenpartij, die tegen zijn collega zegt: “Ik heb Driebergen nog nooit zo goed zien voetballen!”

De bal bleef daarna voornamelijk in het midden van het veld. Huib schiet mooi, helaas houdt de keeper hem weer. Dan schiet Pieter de bal… over het goal! Plotseling ligt Huib op de grond door een klap in zijn buik, hij wordt van het veld gedragen door Stefan. Hij mag even bijkomen naast de lijn. Dovo komt herhaaldelijk in actie, maar Bas met zijn lange afstandsraketten geeft ze geen kans. Een goede verdediger! Dan pakt Tristen zijn kans en maakt vanuit corner 2-0!!!!

Vervolgens weet Marnix er 3-0 van te maken en de overwinning is een feit. Er worden prachtige penalty’s genomen en uitgelaten gaan de heren onder de douche.

Het was een koude, spannende wedstrijd met enthousiast gejuich vanaf de zijlijn door beide partijen. Door deze score staan we 3e in het klassement.