JO10-1 geeft voorsprong weg tegen Delta

Het voetbalseizoen is begonnen, en we hebben het geweten. Zaterdagochtend om 7.30 uur (je leest het goed: half acht!) vertrokken we in de stromende regen richting houten. De jongens hadden er zin en zinde na de nederlaag vorige week tegen Kampong op eerherstel. Dit keer geen kunstgras en rubber korrels maar echt groen gras!

Klokslag half negen gaf de scheidsrechter het startsignaal. De jongens van FC Driebergen kwamen direct goed uit de startblokken. Met Marnix, Daan en Geander in de aanval, Tristen, Lars en Bas in de verdediging en Milan op doel stond er een ijzersterk team in het veld. FC Driebergen had een duidelijk veldoverwicht wat resulteerde in een aantal mooie aanvallen.

Tegenaanvallen van Deltasports werden direct opgevangen door een sterk spelende verdediging onder leiding van Lars. Een doelpunt kon niet lang op zich laten wachten en halverwege de eerste helft was het Marnix die na een mooie actie vanuit een moeilijke hoek snoeihard de 1-0 in de kruising schoot. Een verdiende voorsprong. Vijf minuten later weer een sterk optreden van Marnix vlak voor het doel van Deltasports. Dit keer geen harde pegel maar een geslepen hakje dat de keeper verraste. 2-0 voor Driebergen. In het resterende deel van de 1e helft kreeg Driebergen nog een paar goede kansen maar helaas geen nieuwe doelpunten. Ondertussen verveelde Milan zich stierlijk in zijn doel en begon bloemetjes te plukken.

In de rust had iedereen een positief gevoel en was de simpele boodschap: gewoon doorgaan. De 2e helft kwam Driebergen wederom sterk uit de startblokken en binnen de kortste keer schoot Bas de 3-0 binnen en niet veel later ook nog de 4-0. Dit kon toch niet meer mis gaan …… Helaas slopen er slordigheidjes in het spel van FC Driebergen. Dit resulteerde in een tegendoelpunt: 4-1.

Bas maakte nog wel de 5-1 en daarmee een mooie hattrick maar vervolgens ging het helemaal mis. Kansen werden niet benut en de verdediging was niet fel genoeg om de aanvallers van Deltasports af te stoppen. Het werd 5-2, 5-3 en zelfs 5-4. De jongens uit Driebergen waren helemaal de weg kwijt! In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd wist Daan met een mooie kopbal gelukkig nog de 6-4 binnen te koppen en konden we toch met 3 punten uit Houten vertrekken … Althans dat dachten we. Helaas loopt de klok in Houten minder snel en liet de scheidsrechter het spel maar doorgaan (6-5) en doorgaan (6-6) en doorgaan. Uiteindelijk heeft de 2e helft bijna 38 minuten geduurd.

De verbazing werd nog groter toen bleek dat de score volgens de arbitrage 5-5 was. Samenvattend een wedstrijd met hoogtepunten en dieptepunten, hoopvolle momenten maar ook veel frustraties. Ikzelf denk dat ik me maar vastklamp aan het spel van de 1e helft en de 2e helft snel vergeet..