JO12-3 legt de lat hoger met de Speler van de Week wisselbeker

Hoenderdaal

Twee halve voetbalteams waarvan één team moet worden gesmeed; ga er maar aanstaan. Lydia Huiskes en Mees Leeflang durfden de uitdaging aan en gingen aan het begin van het voetbalseizoen aan de slag als coach en trainer van JO12-3. Diede en Dex, twee enthousiaste stagiairs, verzorgen op woensdag de teamtraining.

De coach en trainers werken intensief samen. Aan het begin van het seizoen werd aan alle spelers gevraagd wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn, waarin ze zich willen ontwikkelen en waar zij het team in kunnen helpen. En elke week worden de trainingen en de opstelling geëvalueerd.

Met goede resultaten tot nu toe: er wordt steeds beter samengespeeld, de conditie en techniek van de spelers gaan met sprongen vooruit en de sfeer in het team is verbeterd. Steeds vaker eindigen de wedstrijd dan ook in gelijkspel of zelfs winst.

Om de spelers te motiveren nóg meer uit zichzelf te halen en nóg beter gebruik te maken elkaars talenten, werd begin december de Speler van de Week wisselbeker geïntroduceerd door de trainer en coach. Deze wisselbeker wordt na elke wedstrijd tijdens de nabespreking uitgereikt aan een speler die is opgevallen door zijn inzet voor het team of zijn individuele uitdaging heeft laten zien.
Denk aan goed overspelen, druk durven zetten, rust houden, aansturen van de verdediging, een bijzondere redding, een mooie goal, enzovoort.

Lucas Nap en Luuk Bomhof waren de eerste gelukkige spelers die de beker in ontvangst mochten nemen.

Wie volgt?