JO14-1 sluit het seizoen af met winst op het CDW toernooi

van Raalten Bouwadvies

Voor de jongens van de JO14-1 is het seizoen heerlijk geëindigd. Op het CDW toernooi voor Hoofdklasse / 1ste klasse hoog en JO15-2 klasse midden / 2de klasse teams werd de eerste prijs gepakt in de poule van 8 teams.

Het team van Nico en Frank trok dit jaar steeds net aan het kortste eind. Zowel voor als na de winterstop werd in de eerste klasse de tweede plaatst behaald en miste het team net de scherpte op het juiste moment. En vorige week op het eigen Hans van Vugt toernooi moest er ook genoegen worden genomen met de tweede plaatst door één doelpunt verschil met de nummer 1. Maar vandaag was alles anders.

Het toernooi bij CDW kent een sterkte bezetting. Onze O14-1 moest in de poulefase afrekenen met drie O15 elftallen van respectievelijk Hoogland, CDW en Geinoord. De eerste wedstrijd tegen Hoogland werd direct overtuigend gewonnen. De eindstand was weliswaar 1-0 (net niet het eerste doelpunt op het toernooi), maar het was direct duidelijk dat het team niet naar het toernooi was gekomen om alleen maar mee te doen.
De tweede wedstrijd tegen CDW was een stukje lastiger. Hoewel de jongens goed stand hielden en zeker ook kansen kregen, ging deze wedstijd toch verloren. Een ongelukkige aanname in de verdediging zorgde uiteindelijk voor een eigen doelpunt, waardoor de thuisploeg met 1-0 van het veld af liep.
Bij het begin van de derde wedstrijd bleek dat alles nog mogelijk was, maar dan moest er wel gewonnen worden en het liefst met voldoende doelpunten. En dat pakte de jongens goed op. Na 20 minuten stond er 2-0 op het scorebord en dat was inderdaad voldoende voor een plek in de finale.

In die finale was de JO14-1 van CDW de tegenstander. Zij hadden overtuigend de andere poule gewonnen en kwamen blakend van zelfvertrouwen het veld op. Dit team, spelend in de hoogste hoofdklasse, wilde natuurlijk thuis laten zien wat ze waard waren. Na een peptalk van Nico gingen onze jongens het veld in, met maar één opdracht, nog één wedstrijd over de streep trekken. En als leeuwen hebben ze gevochten. Het was duidelijk dat de 14-1 van CDW veel voetballend talent had, maar de teamspirit van onze eigen 14-1 was sterk genoeg om de wedstrijd goed door te komen. Na een sterke fase van CDW aan het begin van de wedstrijd, draaide de wedstrijd en kregen onze jongens nog de nodige kansen om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Na 20 minuten konden ‘de heren scheidsrechters’ affluiten en dat betekende penalty’s.

Onze eerste penalty ging straks in de hoek. Yigit bleef, zoals we hem kennen, koel en zetten Driebergen direct op voorsprong. Ook CDW nam hun eerste penalty goed, 1-1. Vervolgens nam Floris plaats achter de bal en opnieuw straks in de linkerhoek (vanuit de speler gezien), de druk lag weer bij CDW. Ook het schot van CDW ging naar de linkerhoek, maar dit keer zat keeper Lucas er goed bij en stopte de bal. Met gebalde vuist vierde hij het feestje met zijn maten die iets verderop stonden te juichen. De derde (en mogelijk beslissende) penalty werd namens Driebergen door aanvoerder Mads genomen. Hij faalde niet van 11 meter en daarmee kon het feestje beginnen. Een prachtige overwinnen op een sterk bezet toernooi. Het seizoen kan worden afgesloten met een grote glimlach.

Namens de trotse trainers: Nico en Frank.