JO14 krijgt training van oer Feyenoorder John de Wolf

Bleijenberg Financiële administratie

Een zonnige middag bij FC Driebergen en op het hoofdveld zijn de spelers van JO14-1 en 14-2 toch voor de zekerheid maar iets eerder naar de training gekomen. Vandaag krijgen ze een training van niemand minder van John de Wolf. Hoewel sommigen afgelopen week van hun vaders moesten horen wat voor speler John eigenlijk was, heeft iedereen er zin in. Je krijgt immers niet elke week training van een oud-prof.

Hoewel hij toch al even is gestopt is het voorkomen van De Wolf nog steeds indrukwekkend. Stevig postuur en zware diepe stem, dat maakt indruk. Maar met een glimlach op zijn gezicht en regelmatig een dolletje zie je ook de werkelijk persoon achter de oud voetballer.

De Wolf start zijn training met een techniek oefening in de hoek van het hoofdveld. Zo kan hij even een indruk krijgen van het niveau van de jongens. 20 jongens, bal een de voet en gaan. Binnen 5 seconde blaast hij al op zijn fluitje. Iedereen staat wil: “Waarom lopen jullie nu met z’n allen dezelfde kant op, dat is toch niet handig als je het hele vierkant mag gebruiken?”. Het zet direct de toon van de training. Ja, natuurlijk mag er gelachen worden, maar De Wolf is niet alleen gekomen voor de gezelligheid, het komende uur kan iedereen ook aan de bak.

Na wat oefeningen met de bal (dribbel, kappen, versnellen, etc.) gaat de training over in een trap- en passoefening. Wat opvalt is dat iedereen continue in beweging is. Zonder enige moeite laat hij de 20 jongens lekker trainen. Aandacht is er vooral voor de basis: op je voorvoeten staan, pass op het goede been, geen slappe ballen, stevig inpassen. En ook op de communicatie. “Het is hier veel te stil, jullie moeten meer met elkaar praten tijdens je oefeningen en straks in de wedstrijden”.

De training eindigt met een afwerkoefening met uiteindelijk een wedstrijdje tussen twee teams. Het verliezende team krijgt ‘extra werk’ en dat wil je niet. ‘Altijd willen winnen’, dat herkennen we nog wel van de voetballer in John de Wolf. Uiteindelijk eindigt het wedstrijdje gelijk, dus ja.. dan maar iedereen 5 keer opdrukken.

De Wolf zegt gedag, terwijl de jongens nog even een eindpartij met elkaar spelen. Het was een mooie en leerzame training. Niet alleen voor de jongens zelf, maar ook de trainers hebben goed opgelet. Maandag pakken we het zelf weer op.