JO15-1 in 2020 te zien in de KNVB trainersapp Rinus

JO15-1 na de filmopnames voor Rinus op de KNVB campus
Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Op vrijdag 25 oktober trok JO15-1 aangevuld met Angelo en Luca om 14.10 uur op de fiets naar de KNVB campus in Zeist. Daar werden die dag opnames gemaakt voor de KNVB trainersapp Rinus.

Van 15.00 tot 17.00 uur mochten de jongens een aantal warming up oefeningen doen die werd gefilmd. Deze opnames worden gebruikt om de app te verbeteren met name door het gebruik van beelden van oefeningen.

In januari 2020 moet de verbeterde app gebruiksklaar zijn. Tot grote hilariteit van de spelers moesten met name de buikspieren gebruikt worden in bijvoorbeeld het kruiwagen-lopen. De trainer/coach zag ook nog een aantal (nieuwe) balansoefeningen die zeker terug zal komen in de komende trainingen.

Na afloop van de opnames kreeg het team nog een rondleiding op de campus waarbij vooral de VAR-ruimte erg interessant was.

En toen ging het op weg naar de Mc Donalds in Huis ter Heide om het etentje te incasseren voor het bereiken van het NK vorige week.

De volgende ochtend stond (gelukkig zonder buikspierpijn) om 9.00 uur de wedstrijd tegen VRC in Veenendaal op het programma. Gezien het laatste competitieresultaat (4-3 winst), de ongeslagen tweede plaats in het toernooi, dit sportieve uitje en de laatste plaats met 0 punten van VRC waren de verwachtingen hoog gespannen.
Dat idee werd alleen maar sterker met de JO15-1 nagenoeg compleet en VRC met maar 11 spelers.

De eerste helft was echter niet (heel) best. Door een strafschop en een mooie steekbal stond VRC verdiend op 2-0 voor. Dat moest (en kon) dus beter in de tweede helft. Het begin was hoopvol want na 3 minuten schoot Joost een vrije trap schitterend in de bovenhoek (2-1). Het spel van FCD werd iets beter en de tegenstander werd vermoeid.

Even later kon weer Joost na een goede actie over rechts van Anouar de bal tussen de benen van de zeer goede keeper van VRC spelen (2-2). De sfeer werd vanaf de VRC-kant grimmiger maar de goede clubscheidsrechter liet zich daardoor niet afleiden. In de 68e minuut ging een tegenstander op de bal staan, schreeuwde VRC om een vrije trap en schoot Anouar netjes de 2-3 binnen. In de 70e laatste minuut speelde Olivier zich nog goed vrij op links en prikte de bal gecontroleerd in de verre hoek (2-4).

De punten waren binnen maar het spel liet nog veel te wensen over.

Volgende week thuis tegen VVJ die ook nog 0 punten hebben. Hopelijk weer een overwinning maar liever geen 2-0 achterstand meer.