JO16-1 stevig 3e in hoofdklasse

Autoservice Cor Duiveman

Deze zaterdag mocht FCD Jongens onder 16-1 aantreden tegen Bloemendaal JO16-1. Vooraf leek dit te doen, want Bloemendaal is hekkensluiter in de competitie.

Met Daan, Youri en Nic geblesseerd werd op een grijze, regenachtige middag afgetrapt. De eerste helft kenmerkte zich door een beter FC Driebergen, maar Bloemendaal gaf volop tegenstand. Er kwamen wel kansen voor FCD, maar het bleef 0-0 tot de rust. Er moest volgens de aanwezige ouders wel een schepje bovenop!

De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde beeld. Veel lange ballen, matige opbouw en wat rommelig spel van FCD. Totdat Sherif links achter de bal veroverde en een slalom langs 3 man inzette. Hij gaf scherp voor waar Jort de bal er in kon schieten. Toch 1-0. Dan hopen de in grote getale aanwezige supporters natuurlijk op een snelle 2-0 en die kwam er. Marijn die op rechts goed doorkwam en scherp voor gaf zag zijn voorzet door de verdediger van Bloemendaal in eigen doel gewerkt. Onfortuinlijk natuurlijk maar ook die telt. 5 minuten later was er een vrije trap die door Jort werd opgeëist. Hij schoot hem met een mooie krul over het muurtje tegen de handen van de keeper, die de bal echt door liet in eigen goal. 3-0. Tevens de eindstand!

Na een flitsende start in de 1e klasse en een snelle promotie naar de hoofdklasse staat FCD JO16-1 nu gedeeld 3e. Een knappe prestatie. Complimenten aan trainer en teamleider voor hun toewijding en enthousiasme. Dat belooft veel voor na de winterstop! Hopelijk is dan iedereen weer fit en kan het team dan weerop volle oorlogssterkte aan de bak.