JO17-1 heroverd koppositie

Zaterdagmiddag 1 April, plaats van handeling sportpark De Woerd. Tijdstip zo rond 15.45, de mannen van FCD 1 zijn zo juist tegen een nederlaag aangelopen en verlaten met gemengde gevoelens het hoofdveld. Tegelijkertijd betreden de mannen van O17-1 de arena want er staat iets op het spel vandaag. De O17-1 draait het gehele seizoen al lekker en spelen nu voor promotie naar de 1e klasse, er zijn echter nog twee titelkandidaten te weten De Bilt en Focus. Van Focus is vorige week verloren met een niets verhullende 3-0, (misschien was de Focus er niet Kevin W)  en er zijn deze week goede en harde gesprekken geweest tussen staf en spelers waarbij de wil om te winnen centraal stond.

Vandaag wacht een wedstrijd tegen Lopik O17-1 waarvan uit met 3-0 is gewonnen maar er heerst wat onrust want de coach van Lopik heeft om uitstel gevraagd ivm personele bezetting. Helaas hebben wij geen gehoor aan dit verzoek kunnen geven omdat ook wij de komende periode met allerlei school/examen activiteiten te doen hebben. Het is wel even schrikken als Lopik met een spelers de mat op komt met een baardgroei waar menig hulpsinterklaas jaloers op zou zijn. Het wordt een fysieke pot met niet het beste voetbal van onze mannen maar de opdracht is dan ook simpel : 3 punten hoe dan ook !!

Lopik is sterker dan verwacht, en FC Driebergen goalie Tim heeft het eea te doen en weet tot 2 x toe een 1 op 1 duel in zijn voordeel te beslechten, waarvoor hulde. Keerpunt in de wedstrijd is een bal die op de middenlijn voor de voeten van onze rechtsback Mell Schalkwijk komt die zonder aarzelen uithaalt en de bal over de keeper loodst, 1-0. Er valt iets van de schouders waardoor we wat meer kunnen voetballen, en als invaller Lucas van Druten van de O16-1, de 2-0 maakt zijn trainers Henk Verberne en Patrick van Dompzelaar door het dolle.

De koppositie is weer heroverd en we staan 2 punten los van De Bilt. Met nog twee wedstrijden te gaan zal het 22-4 om 16.15 wederom spannend worden als we thuis tegen Focus spelen, komt allen onze jongens steunen. Ze stellen het buitengewoon op prijs.

Hierbij een aantal wedstrijd beelden gemaakt door Johan Prins, waarvoor onze hartelijke dank.