JO17-1 wint heuvelrugse derby met ruime cijfers

Heiko Gorter Makelaars

Wat een heerlijke dag was het om te voetballen. Volle zon ,strak blauwe lucht en een tegenstander die een paar plaatsen hoger in de ranglijst staat dan de JO17-1. Kortweg een mooie affiche die altijd in de regio bekend staat als de ` Heuvelrugse derby `.

De wedstrijd begon best rommelig en beiden teams konden geen vat krijgen op de wedstrijd waardoor het ook een wedstrijd leek te gaan worden die alle kanten op kon gaan. Langzamerhand de wedstrijd vorderde, begon onze verdeding steeds meer grip te krijgen over de gevaarlijke aanvallers van DEV.

Helaas kregen we heel vroeg in de wedstrijd (alweer) een penalty tegen. Misschien wel het keerpunt in de mooie wedstrijd die de vele ouders langs de lijn uiteindelijk zouden mogen bewonderen. Thijs die het hele jaar als een buffel staat de keepen, wist de strafschop eenvoudig te stoppen.

Vrij kort na de gemiste penalty van DEV was het Eray die goed de diepte werd ingestuurd met een subtiele pass, en deze koel af wist te ronden, 1-0. De ban was eindelijk gebroken. Kort daarna was het opnieuw Eray die op goed inpassen van Jort de keeper van DEV het nakijken gaf, 2-0. Met goed combinatiespel op het middenveld werd de vrije man steeds goed gevonden en ontstonden ook meerdere kansen voor de jongens. Uiteindelijk was het opnieuw Eray, die eerst zijn directe tegenstander (nummer 2) het bos in stuurde om vervolgens met een rasechte hattrick de marge vergrootte naar 3-0. Een heerlijke tussenstand was om de rust mee in te gaan.

Bij de eerste corner die DEV na de rust mocht nemen kon de boomlange spits geheel vrijstaand binnenkoppen, 3-1, dekkingsfoutje dus. De kopjes gingen gelukkig niet onder en er werd volle strijd geleverd door de JO17-1. Met goed combinatiespel lukte het ons regelmatig om door de linies van DEV heen te dringen. De fysiek sterke tegenstander kreeg nog wel wat kansen, maar gelukkig stond een goed keepende Tijs hun steeds in de weg. Met een paar katachtige reddingen liet hij weer zijn waarde gelden voor het team.

Elke wedstrijd heeft wel een mooi moment/hoogtepunt die men niet gauw vergeet. Zo was het de fenomenale omhaal van Ole net buiten de zestien waar men het over een jaar of 40 nog over zal hebben. Zo mooi was de omhaal van Ole, tot op de puntjes uitgevoerd, behalve de timing.

In de laatste minuten van de wedstrijd was het de afgemeten voorzet van Khalil, die Gennaro met zijn altijd lachende hoofd feilloos binnenkopte, 4-1. Zo was ook gelijk het laatste stuk hoop van DEV helemaal weg en ze wisten op een gegeven moment ook niet meer waar ze het moesten gaan zoeken. Nou 1 ding is zeker in ieder geval niet bij de groenteboer maar toch bij hunzelf of misschien de goede strijd die de jongens van JO17-1 hebben geleverd.. Klaase gespeeld jongens……

Wat een verschil met vorige week…. Ik zeg maar altijd, Hoe sneller de ploeg leert, hoe sneller de resulaten gaan komen. Volgende week staat de wedstrijd tegen het ongeslagen HDS uit Leersum op het programma. Zoals Louis van Gaal zou zeggen ‘that will be different koek “. Met alle positiviteit en steun van de ouders gaan we er alles aan doen om ook volgende week de punten in het altijd mooie Driebergen te houden… Iedereen bedankt voor de inzet en strijd die geleverd is….

Tijs : heeft een prima wedstrijd gekeept
Luuk en Stijn : stonden hun mannetje
Joep : zorgde voor de regie
Jordi : liep alle gaten goed dicht (zoals altijd)… een echte ausputzer…
Khalil : leverde strijd en had een paar goede voorzetten in petto
Ole : de man van de fenomenale artistieke omhaal
Laurens : de technicus die de bal goed in de ploeg wist te houden
Sallahdine : zorgde voor rust op het middenveld en gaf goede diepte ballen op de voorhoede
Wouter : de Investigator die zijn directe tegenstander het erg lastig heeft gemaakt
Tobias : de man van de opdrachten en het uitvoeren ervan. Overal inzetbaar
Eray : de man van de hattrick die de wedstrijdbal niet mee naar huis mocht nemen 😉
Jort : de man die constant 2 man bij zich hield waardoor we meer vrije ruimte kregen
Gennaro : de man van snelheid, kracht en de mooie goals

Opstelling :

Tijs , Luuk , Jordi , Joep (c) , Stijn , Khalil (Ole) , Laurens (Sallahdine) , Wouter (Tobias) , Eray , Jort , Gennaro