JO19-1 beleeft vliegende (beker)start

Paul Brink Advies

Na twee bekerwedstrijden ziet het er goed uit voor het geheel vernieuwde eerste JO19 team. En dat is verrassend te noemen. Dit team heeft vanuit de JO17-1 aangevuld met een viertal JO16-1 spelers de overstap naar de JO19 gemaakt. Allemaal uitstekende voetballers maar de grote vraag voorafgaand aan dit seizoen was hoe zij zich fysiek en mentaal zouden houden. De praktijk moest het gaan uitwijzen.

De indeling voor de beker leek behoorlijk zwaar. Met tegenstanders als GVVV JO19-1, DOVO JO19-2 en JSV Nieuwegein JO19-1 trof JO19-1 teams van grote goede verenigingen. De jongens en de trouwe supportersschare hadden er een hard hoofd in. In de afgelopen vier weken werd door trainer/coach Valentijn Zegwaart voor een rustige trainingsopbouw gekozen en stroomden steeds meer spelers in.

Op 1 september stond de eerste thuiswedstrijd tegen DOVO JO19-2 op het programma. Al snel was het uit een mooie aanval 1-0 voor FC Driebergen. Met een uitgekiende tactiek waarbij de tegenstander direct onder druk werd gezet, combineerde het team er dynamisch en lustig op los. Toen de rookwolken na twee keer driekwartier waren opgetrokken stond er een eindstand van liefst 8-0 op het scorebord. Het was van de kant van FC Driebergen een geweldige wedstrijd waarbij toch ook wel met een schuin oog gekeken werd naar de vooral conditioneel zwakke tegenstander. De week daarop uit tegen GVVV JO19-1 zou de echte vuurdoop plaatsvinden.

Rustig werd er naar deze wellicht topper (GVVV had de eerste wedstrijd met 7-2 gewonnen) toegeleefd. Het vertrouwen werd (zeker na de warming-up) bij de begeleiding steeds groter. Kort en duidelijk werd de strategie met elkaar besproken en ging het team ervoor. Ook nu wist de tegenstander geen raad met de druk plus de snelheid waarmee aanvallen door FC Driebergen werden opgezet en uitgevoerd. Al snel werd wederom een voorsprong genomen. Hoewel ook de verdediging goed stond, lukte het GVVV uit een corner de 1-1 te maken. Het had echter geen effect op de jongens, het spel en het verloop van de wedstrijd. Nog voor rust stond het 2-1 voor JO19-1.

Ook na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. FC Driebergen speelde het goed uit, maakte 3-1 en GVVV raakte na eerdere gele kaarten dusdanig gefrustreerd dat er een speler met rood van het veld werd gestuurd. Het zorgde er wel voor dat GVVV opportunistischer ging spelen en plotseling de 3-2 achter keeper Jerre lag. Het bleek een korte opleving want JO19 bleef komen en ging er uiteindelijk met een 6-2 overwinning vandoor.

Wederom een geweldige wedstrijd met fantastisch spel en een niet verwacht resultaat. Aanstaande zaterdag tegen JSV Nieuwegein JO19-1 is een punt (of wellicht ook nog een kleine nederlaag) voldoende voor de volgende ronde. Als het spel zo blijft als in deze twee eerste wedstrijden moet dit wederom tot een goed resultaat en een mooie overwinning leiden. Om 12.00 uur thuis gaat en moet het gebeuren.