JO19-1 klaar voor de bekerkraker tegen Hercules

Autoservice Cor Duiveman

Na de klinkende overwinningen op GVVV en DOVO plus de onnodige nederlaag zonder gevolgen tegen JSV staat in de eerste afvalronde van de beker aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Hercules JO19-1 op het programma.

Gezien de laatste competitiewedstrijd tegen CDW is het team er klaar voor. De competitiestart was goed want uit bij SV Zeist werd in de stromende regen op een modderig veld met 3-1 gewonnen.

Thuis tegen Maarssen kon echter een vroege achterstand niet meer goed gemaakt worden ondanks enkele grote kansen. Maar uit bij Saestum werd op karakter een 3-2 overwinning mee teruggenomen naar Driebergen.

Afgelopen zaterdag was angstgegner CDW de tegenstander. Uiteindelijk viel het dit keer mee. Sterker nog, het team wervelde over CDW heen en het was een wonder dat het bij rust nog 0-0 stond met name omdat zelfs een strafschop via de binnenkant paal niet in het doel wilde.

Na rust kon het twee kanten op gaan. Het kan zo’n wedstrijd worden waarbij je opeens een doelpunt tegen krijgt en je niet meer in de wedstrijd komt.

De verdediging van JO19-1 staat echter als een huis en CDW kreeg geen kans hierop. FC Driebergen wist echter wederom een reeks aan kansen te creëren. Na 5 minuten maakte Pim de 1-0. Weer 5 minuten later zorgde Youri met een mooie lob voor 2-0. Weer 5 minuten later was het Sem die met zijn toegezegde doelpunt voor de 3-0 zorgde en daarmee zijn gemiste strafschop deed vergeten.

Ondanks meerdere mogelijkheden schakelde het team hierna over op 1 doelpunt per 10 minuten. Arif (70e minuut), aanvoerder Timon (80e minuut) en Don (90e minuut) zorgden voor de 6-0 eindstand.

Een mooi resultaat dat vertrouwen geeft voor de lastige wedstrijd van aanstaande zaterdag om 12.30 uur op ons heerlijke nieuwe kunstgrasveld 2.

Hercules speelt derde divisie maar JO19-1 gaat heel graag de uitdaging aan en kan ook alle support gebruiken. Komt dat zien!