JO9-5M geeft de wedstrijd in de 2e helft uit handen

Op de laatste dag van de zomertijd speelden onze meiden tegen Vreeswijk JO9-3M. Beide teams in het blauw-wit gestreept en ze waren dan ook in deze schemerige ochtend niet gemakkelijk uit elkaar te houden.

Na 5 minuten opende captain Maren voor de thuisclub de score. Helaas werd ook de gelijkmaker al snel gemaakt. Aan beide zijden waren er vervolgens wat kansen, maar het was Jasmijn die, na een mooie run vanaf eigen helft, de 2-1 op het scorebord zette. Ook deze voorsprong was helaas niet van lange duur, want na slim snel indribbelen na een uitbal, maakte Vreeswijk 2-2.

Een forse tegenvaller was vervolgens het uitvallen van Jasmijn met een enkel blessure, en toen ook nog net voor rust de 2-3 werd gemaakt, leken hier en daar de koppies bij onze meiden wat te gaan hangen.

Na een goede peptalk van coaches Ron en Fred in de rust, ging FC Driebergen met hernieuwde moed van start. Een bal van Maren op de paal, een schot van Tessa dat maar net voorlangs ging en één die in het zijnet belandde. Op het “middenveld” waren Nikki, Fenna en Lize lekker actief en in achterin werd goed verdedigd door Fenna, Denise en Roos.

Het leek slechts een kwestie van tijd te zijn voordat de 3-3 zou worden gemaakt. Toen leek toch de vermoeidheid een rol te gaan spelen. Benthe hield nog een paar schoten knap uit haar doel, maar kon niet voorkomen dat de tegenstanders snel achter elkaar hun vierde en vijfde doelpunt maakten. De eindstand kwam hiermee op 2-5.

Gelukkig maakten de goede strafschoppenserie én de traktaties van Nikki (nog gefeliciteerd!) dat dit verlies weer snel vergeten werd.