JO9-5M wint de eerste wedstrijd!

Na een zonnige nederlaag vorige week in Culemborg tegen de dames van Vriendenschaar (5-1), was er voor de meiden deze week een natte, maar zeer verdiende eerste overwinning in het klassement voor de beker!

Het team van de gebroeders Ron en Fred van Ginkel traden aan in een regenachtig Driebergen, en het zou ook geen moment droog worden tijdens de wedstrijd. Al heel snel kwam het Driebergse team in het spel, in de eerste helft werd maar liefst 8 keer gescoord! De doelpunten kwamen op naam van Jasmijn Ruward (4x), Maren Dorland (3x) en Denise de Klerk (1x). De dames in het groen van Jonathan Jo9-9M kregen maar eenmaal een kans op doel, en de ruststand kwam daarmee op 8-1. Natuurlijk heeft het FCD team ook een ijzersterke keepster, Benthe Gerritsen, die af en toe nog wel moest ingrijpen. Maar meestal had Roos Coesmans, als laatste vrouw (man), dan al de bal van de tegenstanders in het groen ontfutseld en kwam er weer een mooie pass naar voren. De meiden van FCD genoten met volle teugen, en alles wat tijdens de trainingen deze week was besproken en geoefend werd toegepast, en lukte ook steeds vaker!

Ook in de tweede helft was FCD duidelijk het sterkste team, en met doelpunten van Denise de Klerk (2x), Maren Dorland (2x), Roos Coesmans (1x), en topscoorster Jasmijn Ruward (4x), werd de eindstand maar liefst 17-1! En dan waren er ook nog mooie schoten en passes van Fenna en Tessa van Ginkel en Lize van de Broek, dus de uitslag kan een volgende keer nog wel eens veel groter worden. Nikki Adema, die er vandaag niet bij kon zijn, appte na afloop: ‘Goed Meiden!!!! Nikki’, en dat sloot een mooie voetbal zaterdag af. De trainers gaan de meiden nu voorbereiden op de wedstrijd volgende week zaterdag tegen Aurora JO9-3M. Tot dan!