Jonathan 2 te sterk voor Zaterdag 2

Hoenderdaal

Na een lange week breekt dan eindelijk het weekend aan, whoehoe!!! En waar zit je dan het meest op te wachten op zaterdagochtend? U raadt het al: een zware geschiedenisles van trainer annex leraar John Evers. De spelers worden onder andere meegenomen in de wereld van Napoleon, die op vele veldslagen niets over liet van zijn vijanden.

Na de geschiedenisles deelt John twee afkortingen met de spelers: BB en GD. De spelers mogen gokken. Waar Jef denkt aan Brigitte Bardot en Mau aan Bed n Breakfast bij BB, daar denkt een andere speler aan Gaten Dichten bij GD. Echter, de spelers zitten er compleet naast. John komt met de oplossing: de trainer bedoelt met BB balbezit en met GD gewoon geduld. Toegegeven, die tweede was ook wel lastig te raden trainer..

Tot slot deelt John nog het volgende mede: “Niet zeuren, gewoon inslikken en na de wedstrijd naar mij toekomen om het erover te hebben,” zijn de wijze woorden van de oefenmeester.

Aankomend op sportpark Achter ‘t Slot komen er altijd bijzondere herinneringen naar boven. Niet zozeer van in het verleden gespeelde wedstrijden, maar meer van allerlei opvallende randzaken. Bijvoorbeeld: wat altijd bovendrijft is dat rond 2010 het 2e warm loopt en een speler van Jonathan aan komt rennen. Die vraagt wie van ons een zwarte Opel rijdt. Onze assistent (toen ook al!!!!) Ferry steekt zijn hand op, waarop de goedaardige jongen een beetje schamend meldt dat Ferry’s auto in de sloot ligt. Eerst lijkt het een geintje, maar als we bij de sloot aankomen blijkt zijn auto er echt in te liggen! Als gevolg draaide de brandweer die dag weer overuren en betalen we met z’n allen meer belasting!! Dank je wel Ferry!

Dan worden alle herinneringen aan de kant gezet en is het tijd voor omkleden. In de ruime kleedkamer wordt de speaker aangezet. Dit keer knalt er geen Victormuziek uit de box, maar wordt “Het Dorp” van Wim Sonneveld afgespeeld. Geboren zanger Jef zingt volmondig mee. De engelenstem brengt John in verlegenheid, waardoor hij even de kleedkamer verlaat met een tissue in zijn hand..

Dan de wedstrijd
Daar kunnen we kort over zijn: Jonathan was een maatje te groot voor Driebergen. De heren uit Zeist waren sneller, sterker, feller, fitter en bovenal slimmer dan Zaterdag 2, resulterend in een 3-0 achterstand bij de rust. Vlak na de thee valt al snel de 4-0, waarna Driebergen nog 1x de rug recht en laat zien dat het wel kan voetballen. Een eretreffer is het gevolg, gemaakt door Pim op aangeven van Hidde, waardoor 4-1 als eindstand op het bord komt.

Je kan op deze wedstrijd eigenlijk maar één analogie loslaten:

“Jonathan 2 staat tot Napoleon als Driebergen 2 staat tot Ferry”

Maar vergis u niet: ook Napoleon vond ooit zijn Waterloo! En Ferry gooit op een blauwe maandag ook wel eens dubbel 16 uit! Terug naar de tekentafel Napolejohn en tot volgende keer.

Stand 0213 Mannen Zaterdag reserve (A-cat)

3e klasse G

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

3e klasse G

Alle uitslagen

Programma

3e klasse G

Programma komende weken