Jonathan uit. Altijd lastig!

Nozawa

In een loodzware wedstrijd hebben de heren van het Tweede aan het langste eind getrokken. Er werd met 2-3 gewonnen van Zeister buren Jonathan. Met de overwinning blijven de heren hoop houden op de felbegeerde titel in de reserve 4e klasse.

De voorbereiding

Assistent-trainer Mark heeft op weg naar de club radio 538 aanstaan en hoort tot zijn grote verbazing dat de aanvoerder van concurrent DHSC aan de lijn is. De speler vertelt aan de luisteraars dat ze in de rust met 3-0 voorstaan tegen Hercules. De ene titelkandidaat is dus aan het winnen van de andere en DHSC blijft maar winnen.

In de wedstrijdbespreking neemt verdediger Rook het initiatief de opstelling voor te lezen. De vice-vice-vice-vice-aanvoerder constateert dat er maar liefst drie Hoedemannen op het wedstrijdformulier staan: Bryan, Colin en Jordi. Een speciale dag voor hun en trotse ouders. Voor het Tweede uitkomen is inmiddels een enorme eer.

Verder benoemt Rook de basisspelers  (Bryan, Maarten, Marco, hijzelf, Mo, Mau, Bagdad, Albin, Marijn, Jef en Elmar) en de wissels (Miquel, Victor, Colin, Jordi). Jens kon niet spelen vanwege een blessure, maar toonde zijn betrokkenheid door de gehele wedstrijd te vloggen. Jens: we wachten met smart op het eindresultaat.

Dan komt trainer Ben aan het woord. Tijdens zijn tactisch verhaal merken de spelers dat de pensionado in wording het seizoeneinde zeer spannend vindt. Desondanks bekrachtigt hij dat iedereen superscherp aan de wedstrijd moet beginnen. “Jonathan uit is altijd lastig en we moeten niet de neus op de deksel krijgen,” aldus de oefenmeester. Het team laat zien dat het scherp is, want iedereen merkt de fout in het spreekwoord op.

Nadat Bagdad heeft gevraagd wanneer Rook precies gewisseld wordt reizen de heren af naar Zeist. De wedstrijd gaat in de namiddag van start en er wordt afgetrapt met de kennis dat Houten gelijk heeft gespeeld en DHSC heeft gewonnen.

De eerste helft

De wedstrijd begint en het is meteen duidelijk dat Jonathan over een goede spits beschikt. Bryan brengt redding en Driebergen is gewaarschuwd. Gelukkig is drie minuten later Driebergen aan zet en met succes! Een mooie crossbal van specialist Marco wordt door Jef goed aangenomen. De routinier vindt collega-routinier Mau voor het doel, die op zijn beurt beheerst afrondt. 1-0!

Dan is het weer de beurt aan de Zeistenaren na twee keer gevaarlijk balverlies van Driebergen.  Bryan treedt bij de eerste poging reddend op. De tweede mogelijkheid wordt voorlangs geschoten. Driebergen speelt weliswaar risicovol en geeft her en der wat weg, maar het levert ook kansen op: een steekpass van Jef op Marijn wordt maar net door de keeper voorlangs getikt. De scheids zag er echter geen corner in.

Driebergen drukt in deze fase goed door en creëert een drietal mogelijkheden (Jef, Marijn, Elmar). Dan een gigantische kans voor de spits van Jonathan: de Zeistenaar speelt zich goed vrij in de 16 en heeft de hoek voor het uitzoeken. De aanvaller mikt echter op de paal. De bal komt weer bij hem terecht, maar de rebound belandt op het dak van de goal.

Driebergen is weer wakker en de heren beginnen weer met aanvallen. Een corner wordt door Mau in 1x op doel gevolleerd, maar de Zeister keeper staat z’n mannetje en kan wegstompen. De bal komt bij Maarten, maar hij schiet net voorlangs. Twee minuten later levert Bagdad een steekpass af op Marijn. Zijn schot wordt gepareerd en de rebound is voor Jef. De bal wordt wonder boven wonder van de lijn gehaald. Het had al 2-6 kunnen staan, maar er stond toch echt pas 0-1 op het scorebord. De keeper en doelpaal bleven een sta-in-de-weg tot aan de 43e minuut: Jef geeft voor op Elmar die de bal goed aanneemt en prachtig binnenknalt! En dat met blessures aan knie en rug! 0-2.

Dan denk je: het is onderhand rust. Think again! Nog drie grote kansen: de eerste is voor Elmar op aangeven van Rook. De tweede is voor Jef die een wereldgoal in gedachten heeft; 1-op1 met de keeper levert de aanvaller een zeer verfijnd stiftje af. De poging gaat echter net voorlangs. De derde kans is voor Jonathan en, u raadt het al, die gaat er in; gevaarlijk balverlies op het middenveld van Bagdad luidt een counter in waarbij alle heren van Twee zeer slecht omschakelen. Dit wordt direct afgestraft. 1-2.

In de rust geeft Ben aan dat er veel mis gaat: teveel door het midden pielen, slordigheid in afronding, slechte omschakeling, buitenkant wordt niet gebruikt en ga zo maar even door. Als dat niet verandert krijgen we de neus sowieso op de deksel en is de kans op het kampioenschap vervlogen.

Victor komt erin voor de lichtgeblesseerde Marijn en in de loop van de tweede helft zullen Miquel en Jordi ook hun opwachting maken.

De tweede helft

Over de resterende 45 minuten kunnen we heel lang praten, maar dat gaan we niet doen. Er worden kansen gecreëerd, maar niet met goed spel. In het verslag wordt er al genoeg verbloemd. Toch een lichtpuntje dat het vermelden waard is: in de 71e minuut een goede pass van Mau op Elmar die koelbloedig afrondt. 1-3! Zo is Elmar goed op weg naar de felbegeerde topscoorders titel en lijkt de wedstrijd gespeeld.

Helaas is niets minder waar. Jonathan krijgt aan de zijkant van de goal een vrije trap en deze wordt bij de tweede paal goed binnengekopt. 2-3. Gelukkig houdt Driebergen stand en zijn de drie punten binnen.

De altijd lastige uitwedstrijd eiste het uiterste van de spelers. Gelukkig is ie winnend afgesloten, waardoor het kampioenschap nog steeds mogelijk is. De heren van Twee hebben het niet in eigen hand, maar als Houten en DHSC vechten om één been…. Het wordt hoe dan ook een geweldige ontknoping dus komt allen de heren van Twee aanmoedigen op zaterdag 21 april 12:00. Dan staat op sportpark De Woerd de kraker tegen Houten op het programma. Tot dan!