Kerstdiner Zaterdagselectie een daverend succes

ZAM Zeist Doorn

Een voetbal kantine binnenlopend.. dan verwacht je bierviltjes, barkrukken, dartborden, foute muziek, de geur van frituurlucht / verbrande tosti’s en ga zo maar door! In plaats daarvan hing er wondermooie kerstversiering en waren de tafels prachtig gedekt! Dit alles was het gevolg van een initiatief van Wouter van den Berg. De toekomstige hoofdtrainer van Spakenburg 6 had bedacht om een kerstdiner te organiseren voor de selectieteams 1 en 2 inclusief eega’s.

Het thema “Netjes gekleed” werd goed opgevolgd: de binnenstromende mensen hadden de mooiste jurken, pakken, schoenen en overhemden uit de kast getrokken, gehuurd, geleend, gekocht, enzovoorts. Het menu werd verzorgd door slagerij Marlet. De genodigden waren zeer te spreken over de carpaccio, bospaddenstoelensoep, spoom van Prosecco, procureurrollade en tiramisu. De muziek werd verzorgd door The Roadman Brothers die op de achtergrond een boost in de sfeer gaven tijdens het dineren. Even ging de aandacht volledig naar de muziek toen één van de eega’s het zingen overnam…

Bij een kerstdiner hoort ook een speech. Initiatiefnemer Wouter nam de microfoon en ging er eens goed voor staan. Het thema van zijn speech werd snel duidelijk: de rol van de spelersvrouwen. De hoofdtrainer ging hier eens goed op in en gaf ook aan dat er door hun jongens hard gewerkt wordt om beter te worden in het voetbalspelletje. Bovendien werden de eega’s bedankt dat ze hun heren toestemming geven om drie keer per week naar de voetbal te gaan. Proost!

Na een kort dankwoord van voorzitter Erik Zegwaart, die zijn blijk van waardering omtrent dit initiatief uitte, ging het woord naar Hans van Vugt. De clubheld vroeg alle selectieleden in een kring te komen staan met Abate in het midden van die kring. Vervolgens begon Hans wat te vertellen over Soroptimistenclub Utrechtse Heuvelrug; een unie die geld inzamelt om mensen te helpen. Maar wat heeft dat met Abate te maken?

Nou blijkt dus dat de Franstalige goalgetter elke week drie keer van Leersum naar Driebergen fietst op iets wat je nauwelijks meer een fiets kan noemen, met als gevolg dat Abate elke keer maar nét op tijd aankomt voor zijn training of wedstrijd. Hier wilden Hans en consorten wat aan doen en zamelden met de Soroptimistclub geld in voor een nieuwe fiets. Deze werd overhandigd aan Abate. Een prachtige kerstgedachte.

De fiets moest nog in elkaar gezet worden. Daar mochten zijn teammaatjes hem bij helpen. Dankzij een aantal vakmensen zat de fiets zo in elkaar en mocht Abate een proefritje door de kantine maken. Iedereen bleef heel!

De avond gaat verder nog lang gaan bijblijven door:

  • De kersttruien van de vrijwilligers;
  • De buitengewone inzet van de vrijwilligers;
  • “Jij moet de vriendin van Paul zijn” ;
  • De Roadman Brothers én hun spectaculaire zangeres;
  • Ben Paparazzi;
  • De dansmoves van kaderlid Ferry;
  • De zomerfruit-Tiramisu in hartje winter;
  • De brakke gezichten van darttoernooi deelnemers.

Last but zeker niet least een dankwoord voor een aantal mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. De vrijwilligers die het diner organiseerden: Nel en Hans bedankt! Ieke, Petra en Hennie Haalboom hartelijk dank voor jullie gedenkwaardige service om en rond het diner! En uiteraard Wouter bedankt voor het initiatief! Een prima jaarafsluiting zeg ik zo.