Klaas Kramer ontneemt Zat 4 ook in beker dubbele cijfers

FC Driebergen 4 speelde afgelopen zaterdag voor de beker tegen FC De Bilt 7. Het was een warme zaterdag in het tropische Driebergen. Er werd verzameld om 2 uur ’s middags, het was dus vrijwel onmogelijk voor de spelers om te laat te komen.

Iedereen was aanwezig en het was tijd om te gaan bespreken. Don Polman vond het deze week niet nodig om ons met Barcelona te vergelijken en na enkele wijze woorden van de trainer begaf het team zich naar de kleedkamers.

Het was warm in Driebergen en er werd dus vooral niet te fanatiek aan de warming up gedaan. Na een voor de tegenstander angstaanjagende groepskreet was het tijd om te beginnen met voetballen. FC Driebergen won de toss en Johnson koos ervoor om te verkassen. Uiteindelijk stond iedereen op zijn plek en het 1e fluitsignaal klonk.

Beide teams begonnen fel. FC Driebergen hield het hoofd echter koel en wist na 11 minuten op aangeven van Bas Lensen via Kevin Dame de 1-0 te maken. De Bilt raakte geïrriteerd en het felle sloeg al snel over in lompe overtredingen. FC Driebergen bleef voetballen en wist de score al snel uit te breiden naar 3-0. Kevin Dame maakte beide de 2-0 en 3-0 op aangeven van Pepijn Maas.

Pepijn Maas speelde een goed debuut voor FC Driebergen 4. Hij ging de boeken in met twee assists. Na de 3-0 in de 24e minuut werd er in de 1e helft niet meer gescoord. FC De Bilt toonde zich niet van zijn sportiefste kant deze middag in Driebergen. Veel mensen vroegen zich af of de scheidsrechter überhaupt kaarten bij zich had. Tweemaal werd een speler van De Bilt voor 5 minuten naar de kant gestuurd maar kaarten bleven uit. Bij rust was het nog altijd 3-0.

FC Driebergen ging ook in de 2e helft door met voetballen en liet de bal dan ook lekker rond gaan. De ploeg uit Driebergen bleef opbouwen van achteruit en liet de bal vooral het werk doen. Na 57 minuten betaalde dit uit met de 4-0. U raad het al, ook dit doelpunt werd gemaakt door Kevin Dame. Een paar minuten later lag de bal alweer in het net van FC De Bilt. 5-0 stond er inmiddels op het scoreboard.

FC Driebergen bleef voetballen en ging dus ook door doelpunten maken. Mede dankzij het superlekkere weer waren er volop supporters aanwezig die van deze doelpuntenregen konden genieten. Het duurde even maar de 6-0 werd niet gemaakt door Kevin Dame. Pascal Stapel schopte de 6-0 in het net. Zijn 2e doelpunt dit seizoen.

In de 84e en de 85e minuut vielen de laatste twee doelpunten, de 7 en de 8-0. Kevin Dame scoorde wederom beide doelpunten. In totaal staat Kevin Dame nu op 14 doelpunten dit seizoen. Hij steekt met kop en schouders boven de rest van het team uit als het om doelpunten gaat. Kees is de nummer 2 met 3 doelpunten gevolgd door Pascal Stapel en Jelle Dekker met 2 doelpunten.

Klaas Kramer verzuimde in de slotfase van de wedstrijd nog een opgelegde kans te verzilveren. Op deze manier bleef het 8-0 in Driebergen. Kevin Dame kreeg een publiekswissel en was man of the match met zijn zeven goals. FC Driebergen boekte een overtuigende overwinning en hield de drie punten in eigen huis. Door de overwinning is FC Driebergen 4 nu koploper in de poule voor de Beker. Het staat gelijk qua punten met Delta Sports 8 maar heeft een beter doelsaldo.