KNVB treedt harder op!

Muta Sports

Dit seizoen is duidelijk geworden dat de KNVB harder optreedt tegen ongewenste acties en activiteiten op en rond de velden. Er wordt minder vaak een oogje toegeknepen en de straffen vallen vaker hoger uit dan verwacht. Scheidsrechters worden ook meer in bescherming genomen. Dit betekent dat er bij een fout van een scheidsrechter sportief gereageerd moet worden, hoe lastig dat soms ook is. Trainers en leiders moeten het goede voorbeeld geven aan de spelers.

Na een uitwedstrijd van het 1ste tegen De Meern is de hardere lijn van de KNVB ook voor FC DRIEBERGEN pijnlijk duidelijk geworden. Dat de scheidsrechter een foute beslissing nam doet niet terzake. Gevolg voor onze club is 100 euro boete, een speler 7 wedstrijden schorsing, de trainer 3 wedstrijden geschorst en 1 punt in mindering voor beide teams.

Wij als bestuur conformeren ons aan de de nieuwe lijn van de KNVB. Sportiviteit staat voorop. Verbaal en fysiek geweld op en rond de velden is ongepast en ongewenst. Dat we allemaal mensen zijn en dus ook fouten kunnen maken is een gegeven. Als we als vereniging en individu ervan leren is het goed. Doen we dat niet, dan schaden we onze vereniging en ook de toekomst van het voetbal. Dat laatste willen wij als bestuur voorkomen en wij zullen dan ook in voorkomende gevallen personen hierop direct aanspreken.

Het bestuur