Krankzinnige slotfase nekt FCD JO10-1

De kampioensaspiraties van FCD JO10-1 hebben tijdens de eerste wedstrijd van 2017 een stevige deuk opgelopen. Bij middenmotor VRC JO10-1, voor wie behalve de eer niets meer op het spel stond, gaven de mannen van het trainersduo Arnaud van Holst-Martin Lahaye in de laatste 10 (krankzinnige) minuten van de wedstrijd een ruime voorsprong (3-6) nog weg, en moest de eerste competitienederlaag worden bijgeschreven: 7-6. Een onnodige, maar op basis van strijdlust uiteindelijk toch ook wel verdiende nederlaag voor de Driebergse formatie.

Eigenlijk tekende het onheil voor FCD JO10-1 zich al in de eerste minuten van de wedstrijd af. Terwijl de bezoekers, waar de op het het appèl ontbrekende target-man Kasper de Kruijf uitstekend werd vervangen door Bas van Gelderen uit de JO9-1 (dank voor het meedoen, Bas!), buitengewoon nonchalant aan het duel met de Veenendaalse Racing Club begonnen, zaten de gastheren er vanaf het begin zoals dat heet ‘bovenop’. Onnodig balverlies leverde binnen 10 minuten twee keer een achterstand voor de Driebergers op, maar evenzovele keren trok Jens Raaymakers de stand direct uit de tegenaanval gelijk. In het restant van de eerste helft liepen de albicelestes via Viggo van Holst en wederom Jens Raaymakers weliswaar uit naar een 2-4 voorsprong, maar helemaal gerust kon het wederom massaal meegereisde uitvak er niet op zijn.

En niet ten onrechte. Want hoewel Jens Raaymakers (met zijn 4e (!) van de middag: 2-5) en Boaz Kruis (uit een directe vrije trap: 3-6) de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot leken te gooien, zat het zuur voor FCD JO10-1 zoals gezegd in de staart. De blauw-wit gestreepten, die het moeten hebben van technische vaardigheden en snel combinatiespel, dolven het onderspit in het steeds fysiekere spel van de Veenendalers, wisten zich nog maar zelden aan de druk van de thuisploeg te ontworstelen, en incasseerden in het laatste gedeelte van de wedstrijd uit vier dode spelmomenten (een vrije trap en drie hoekschoppen) evenzovele doelpunten: 7-6. Na de laatste, fatale zevende tegentreffer floot de uitstekend leidende arbiter bijna direct af, waarna er voor FCD JO10-1 niet anders restte dan de wonden te likken.

De Driebergers zijn vandaag teveel meegegaan in het op strijdlust en veel inzet gebaseerde spel van VRC JO10-1, en kwamen daardoor slechts bij vlagen aan het eigen vertrouwde spel toe. Een nuttig leermoment! Alleen een mirakel tijdens de laatste competitieronde (zelf winnen van Hoogland JO10-2 én puntverlies van concurrenten Baarn JO10-1 en VVZ ’49 JO10-1) kan FCD JO10-1 nog aan de felbegeerde eerste plaats helpen. De blauw-witten hebben een dergelijke kunstje echter ook al in het toernooi om de KNVB-beker laten zien, dus wie weet…