Kwartfinale beker eindstation voor MO13-1

MO13-1 zet in de kantine na de bekerwedstrijd met een traktatie alles nog eens op een rij.
Muta Sports

Het bekeravontuur van MO13 is helaas in de kwartfinale tot een einde gekomen. Tegen angstgegner de Dreef MO13-1 werd na een dit keer echte wedstrijd uiteindelijk met 6-1 verloren.

Deze ruime nederlaag liet zich lange tijd niet zien aankomen. Sterker nog, de eerste 6 minuten had FCD een overwicht echter zonder kansen af te dwingen. De eerste beste kans voor de topspits van de Dreef leverde meteen een doelpunt op (0-1).

Dat was ook de ruststand want schoten van Eliane en Phine waren een prooi voor de lange grote keepster van de Dreef en Febe had voor FCD weer de nodige mooie reddingen.

De aanwezige toeschouwers bij veld 1A konden zich na twee minuten in de tweede helft flink laten horen. Via Febe kwam de bal bij invalster Berber (Anouk was op vakantie en Rabia was ziek) die Phine diep stuurde. Zij ontweek netjes nog een tegenstander en schoot bijna vanaf de achterlijn de bal laag via de voeten van de keepster in het doel. De eerste doelstelling (eindelijk eens scoren tegen de Dreef na nederlagen van 5-0 en 6-0 in de competitie) was bereikt. En misschien zat er wel meer in. Sonne, Amber en Berber vormden een hechte achterhoede, Febe was weer helemaal in haar element met reddingen plus in de opbouw en Jasmijn, Bieke, Elaine en Phine kwam er af en toe goed door.

Het duurde niet lang of de Dreef zette de turbo aan. Eerst konden Febe&Berber nog twee keer samen redding brengen. Wederom in de 6e minuut was het echter opnieuw de topspits die de 2-1 binnenschoot. Het bleef een wedstrijd die op en neer ging. De doelpunten waren echter alleen voor de Dreef. De 3-1 werd gemaakt door de snelle grote top opkomende laatste vrouw. De 4-1, 5-1 en 6-1 werden gemaakt door de spits.

Tussendoor waren er schoten en kansen voor Phine, Berber, aanvoerster Bieke en Elaine. Om 9.55 uur vond scheidsrechter Roos het wel genoeg en was het bekertoernooi voor MO13 helaas voorbij.

Maar de meiden kunnen trots zijn op alle gespeelde (en zeker deze laatste) wedstrijden.