Laatste minuut fataal bij ’T Goy-FC Driebergen 4-4

Heiko Gorter Makelaars

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het overlijden van het oudste lid van FC Driebergen “Hennie van Schaik” (81 jaar lid). De Driebergse formatie speelde om die reden ook met rouwbanden. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Jelle Adema die zijn schot in het zijnet zag belanden. FC Driebergen begon sterk aan de wedstrijd en deelde al vroeg de eerste speldenprikjes uit. Na zeven minuten was het dan ook al raak. De mee opgekomen linksback Jesper van Doesburg kreeg via een geweldige aanval de bal bij de eerste paal aangespeeld, waarbij hij voor de man kon komen en de 0-1 op het scorebord kon zetten.

FC Driebergen begon de wedstrijd met goed druk te zetten op de achterhoede van ’T Goy, maar dat leverde nog niet het gewenste resultaat op. Het was hetzelfde beeld als dat we de afgelopen weken zien. Als collectief hard werken, grote kansen creëren, maar de bal niet in het net kunnen schieten. In de eerste helft kreeg Abate Nyamsi de grootste kansen om de score verder op te laten lopen, maar zag zijn pogingen naast gaan of gered worden door de keeper.

‘T Goy kwam er zo nu en dan uit, maar zag steeds keeper Michel van Bruggen op hun pad. Tot hij in de 21e minuut toch moest capituleren voor een strak schot van ‘T Goy, wat de gelijkmaker opleverde. 1-1. Hierna was het FC Driebergen dat zeker verdiende om op voorsprong te komen. Hoekschop na hoekschop leverden geen resultaat op. Het waren Max Mehrengs, Pim Noomen en de al genoemde Abate Nyamsi die de mogelijkheden niet konden verzilveren. Dit betekende dat FC Driebergen opnieuw gefrustreerd de rust in ging met een gelijke stand. Wekelijks de betere ploeg, maar het komt nog niet tot uiting in doelpunten.

De tweede helft begon heel dramatisch voor de club uit Driebergen. Doelman Michel van Bruggen ging volledig in de fout door in zijn eigen strafschopgebied de bal te verliezen toen hij de aanstomende aanvaller wilde uitkappen. Dit mislukte en de aanvaller hield het overzicht en de bal lag in het Driebergse netje. 2-1 voor de thuisploeg. De thuisclub zette veel meer druk dan eerste helft en dit overviel FC Driebergen. Dat resulteerde in de 50e minuut dat ’T Goy de 3-1 scoorde.

FC Driebergen hervond zich na tactische wijzigingen en kreeg weer controle op de wedstrijd. In de 56e minuut zorgde Sven Evers voor de aansluitstreffer. Na een uitstekend opgezette aanval kon hij het laatste tikje geven 3-2. Vier minuten later repareerde FC Driebergen de opgelopen achterstand. Uit een hoekschop van Sven Evers kon Daan Brouwer knap via zijn hoofd de bal achter de doelman werken. 3-3.

Hierna kwamen de wissels Douwe Winsemius voor Pim Noomen, Ismet Sahin voor Sven Evers en Jelle v/d Werf voor Max Mehrengs. Er zal een hectische slotfase aanbreken die lang in herinnering zal blijven vanwege de chaotische situatie. Een overtreding op de middenlijn en een trappende beweging van een speler van de thuisclub leidde tot een opstootje. Beide ploegen kwamen bij elkaar waarbij werd geduwd en getrokken. De scheidsrechter had iets waargenomen waarop hij de rode kaart toonde aan Floris vanaf Oosten (hij zou een slaande beweging hebben gemaakt volgens de leidsman).  Zelf geeft de jonge verdediger aan dat hij geen tegenstander heeft geslagen en ook vanuit Driebergse kant heeft niemand het waargenomen. FC Driebergen moest wel met 10 man verder de laatste 13 minuten, omdat de trappende beweging vanuit ‘T Goy werd bestraft met een gele kaart.

Jelle Adema werd vervangen door Casper van Tricht om achterste linie weer te herstellen in posities. De extra tijd brak aan en in de 92e minuut was het de mee naar voren gekomen aanvoerder Camiel Robbers die de 3-4 op het scorebord kon zetten. Dit werd uitbundig gevierd door de hele ploeg en staf. Echter, blijkt maar weer dat voetbal een enorm vreemd spelletje kan zijn. Na de aftrap van het doelpunt van FC Driebergen werd de bal hoog in de 16 meter gebracht door ‘T Goy. Het was de net gevierde held die de grote schlemiel werd van deze wedstrijd. Via een achterwaartse kopbal verschalkte hij zijn eigen doelman. Eindstand 4-4.

Een zeer teleurstellend resultaat voor FC Driebergen. Aanstaande zaterdag een nieuwe wedstrijd op het programma om weer vol voor de overwinning te gaan. De thuiswedstrijd FC Driebergen – Aurora (Werkhoven) staat op het programma. De aanvang is 14.30 uur.