Laatste minuut wéér belangrijk voor FC Driebergen tegen Cobu Boys (2-2)

Drankenspecialist de Mol

FC Driebergen kan deze competitie weer een punt bijschrijven, door het gelijke spel tegen het Amersfoortse Cobu Boys. Door de slechte weeromstandigheden kozen beide ploegen ervoor om uit te wijken naar het kunstgrasveld van Cobu Boys. Het veld ligt pal naast het grasveld van HVC, waar op hetzelfde moment vv Musketiers op bezoek was. Cobu Boys begon erg sterk aan de wedstrijd en daar had FC Driebergen totaal geen antwoord op. FC Driebergen liet de thuisclub makkelijk in de wedstrijd komen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al snel. Na drie minuten was het de spits van de thuisclub die de bal ontfutselde van de verdediger van FC Driebergen. Een knappe actie volgde en een schot waarmee hij de Driebergse doelman passeerde. 1-0. Bijna bij elk contact met de bal waren de Amersfoorters heer en meester. Door hun felheid in de duels zorgde ze ervoor dat de Driebergenaren niet in hun spel konden komen. Het was vooral de man van de wedstrijd, doelman Michel van Bruggen, die diverse keren handelend moest optreden en daarmee zorgde dat de score niet nog meer opliep. Buiten een goed gericht schot van Bilal Soutouti, wat de keeper van Cobu Boys uitstekend redde, kwamen de Driebergers verder niet in de zestien meter van de thuisploeg. Ruststand 1-0.

De wedstrijd HVC – De musketiers was voor het publiek aantrekkelijker om naar de kijken. Ruststand was daar 3-3, maar werd vanwege de weersomstandigheden gestaakt. De regen bleef vallen, dus in die omstandigheden begonnen we aan de tweede helft. Door de inbreng van een aantal wissels en een wijziging in speelwijze veranderde het spelbeeld direct. Door de inbreng van de jeugdige O23 spelers, Christiaan Wildeman en Stein van Andel, kreeg FC Driebergen iets meer controle op het middenveld. Zij vervingen Erren Tan en Bilal Soutouti.

FC Driebergen begon zeer sterk en domineerde volledig de wedstrijd. Het spelbeeld vergeleken de eerste helft was volledig gekanteld. FC Driebergen creëerden enorm veel mogelijkheden, maar alle kansen werden om zee geholpen. FC Driebergen moest scherp blijven op de spaarzame counters van de thuisploeg. In de 55e minuut was zo’n moment waar uiteindelijk de bal op de stop belandde. Een snelle counter werd door Cobu Boys goed uitgespeeld en werd onreglementair afgestopt. De goed leidende arbiter W .Wennekes wees terecht naar de stip. Dit buitenkansje werd uitstekend benut en de score werd verdubbeld 2-0.

FC Driebergen bleef zoeken en kon snel de aansluitingstreffer maken. In de 60e minuut kreeg FC Driebergen op zo’n 20 meter van het doel een vrije trap van de scheidsrechter. Douwe Winsemius ging achter de bal staan en schoot hem onhoudbaar voor de keeper in het doel. Prachtig doelpunt en voldoende tijd om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. FC Driebergen bleef de bovenliggende ploeg en kreeg kans op kans om de gelijkmaker te maken. Helaas door vaak te gehaast te schieten en door goed keeperswerk van de doelman van Cobu Boys bleef de stand in het voordeel van de thuisclub. De derde wissel bij FC Driebergen was in de maak, Abate Nyamsi werd vervangen door Kubilay Albayrak.

Cobu Boys leek 5 minuten voor tijd op een 3-1 voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de laatste wissel van trainer Valentijn Zegwaart. De leeg gespeelde Sezer Gurbuz werd vervangen door Stefen Koopman. Laatstgenoemde, terug van lang blessureleed, zorgde in de allerlaatste speelminuut voor de gelijkmaker. 2-2.  In de eerste helft van de thuisploeg heer en meester, maar in de tweede helft had FC Driebergen het betere van het spel. Een verdiend punt op basis van het wedstrijdbeeld.

Aanstaande zaterdag op 25 November speelt FC Driebergen om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen SV Achterveld.