Het lachende 3e wint ook in Oranje

DnA Organisatie en advies

5 oktober 2013

In een stel iets te grote oranje shirts trad het lachende derde afgelopen zaterdag thuis aan tegen het tweede elftal van vv Scherpenzeel.

Ondanks de onwennige tricots begon FC Driebergen 3 meer dan behoorlijk aan de wedstrijd. De eerste grote kans liet niet lang op zich wachten en was voor de enige speler van wie het oranje shirt niet te groot leek. Sjoffer speelde zichzelf goed vrij in de zestien, maar kreeg zijn voet niet lekker achter de bal, waardoor zijn stift in wording niet tot wasdom kwam.

Op de een of andere manier nodigde de Scherpenzeelse doelman uit tot stiften, want bij de volgende grote kans van de Driebergenaren werd er weer een stiftpoging gedaan. Spits Kevin kreeg een vrije schietkans rechts in de zestien. In plaats van de bal hard langs de keeper te knallen, poogde Kevin de bal op gevoelige wijze over de keeper te krijgen. Helaas liet de keeper zich niet verschalken. Nog niet.
Even later moest de Scherpenzeelse keeper namelijk toch zijn meerdere erkennen in Van Woudenberg. Voorstopper Kobbe gaf een diepe bal in de voeten van spits Tyson, die de bal in één keer panklaar aflegde op de opstomende wingback Schaap. De voormalig wizard van de Uilenkamp zag Kevin rand zestien tussen twee verdedigers vrijstaan en leverde met chirurgische precisie een sublieme hoge voorzet af op het bolletje van de topscorer. Kevin hoefde de bal vervolgens alleen nog maar op bekeken wijze over de keeper het doel in te koppen, 1-0.

Dit smaakte naar meer, maar jammer genoeg viel er voor de rust nog slechts één goal te bejubelen. Gelukkig wel weer een mooie. Sneller dan het collectieve reactievermogen van de Scherpenzeelse defensie, ontsnapte Kevin aan zijn directe bewakers. Net voordat Kevin langs de laatste man glipte, bediende Patrick hem met een even doordacht als gevoelig steekpassje. Van Woudenberg nam de bal mee, sprintte ongehinderd de zestien in en sleepte zich links langs de keeper om vervolgens de bal in het lege doel te schieten, 2-0.

Aangezien er in de rest van de eerste helft geen grote kansen meer werden gecreëerd door beide partijen, ging de Driebergse formatie met een redelijke comfortabele 2-0 voorsprong rusten. Tijdens de theepauze werd er maar liefst viermaal gewisseld. Spitsenduo Kevin en Hanesteijn maakten plaats voor een nieuw spitsenduo, de braceboys Sjaak en Dennis vd B. Laatste man Bob ging er af ten faveure van verteitigungsfuhrer Sebas en tot slot verliet de ook van een brace voorziene Patrick het veld voor het Kraslot. De van een Ardenner griep herstellende Arjan bleef nog even langs de kant.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag alweer in het Scherpenzeelse doel. Linksback Schaap trapte met een buitenkantje links de bal naar voren. Vol effect vloog de bal over de Scherpenzeelse verdediging heen. Sjaak oordeelde dat deze diepe bal voldoende potentie bood en was er als eerste bij om hem op te pikken. Vervolgens sprintte hij richting doel, ontdeed zich van een directe tegenstander en prikte vanaf links in de zestien de bal tussen de benen van de uitkomende keeper door, 3-0.

In de volgende minuten kreeg het derde enkele goede kansen op een vierde treffer. Na een vloeiende één-twee door het midden tussen de inmiddels voor Smit ingevallen Arjan en Dennis vd B, legde de laatste de bal breed op de rechts van hem vrijstaande Sjaak. DGS dacht de bal hard langs de keeper te schieten, maar de sluitpost kreeg er nog net een ledemaat tegen en tikte de bal uit de doelmond.
Bij de volgende grote kans werd de Scherpenzeelse keeper door de lat geholpen. Vanaf het rechter middenveld gaf Fonteijne een prachtige hoge voorzet richting zestien. Hier kwam Dennis vd B aangevlogen en knikte de bal met zijn hoofd onhoudbaar tegen de deklat.

Ook al was FC Driebergen 3 duidelijk de betere partij, door de nodige slordige passes werd Scherpenzeel 2 in de gelegenheid gesteld gevaarlijk te worden. Eerst leverde de flets spelende Bruining de bal in bij een aanvaller, maar gelukkig kon hij zijn eigen fout nog net herstellen. Daarna schoof Vd Berg de bal totaal onnodig in de voeten van een middenvelder, die gelijk één de Scherpenzeelse spitsen diep stuurde. Sebas zette de achtervolging in en wist de spits te stuiten voordat deze op goal kon schieten. Helaas was de sliding van Bruining iets teveel op de man gericht en net te weinig op de bal, zodat de goed fluitende arbiter Staal niet anders kon dan de bal naar de penaltystip te verwijzen. De toegekende strafschop werd benut, 3-1.

Om voldoende zekere afstand te houden, had het derde toch eigenlijk wel weer een doelpuntje nodig. Cornerspecialist Jef nam vanaf rechts een hoekschop en bracht de bal strak en halfhoog de zestien in. Edwin kwam aanstormen en knalde de bal op fabuleuze wijze tegendraads via de binnenkant van de lat en de binnenkant van de paal de linkerhoek in, 4-1.

Het lachende derde kon de marge van drie doelpunten helaas niet lang vasthouden. Na wederom onnodig balverlies op het middenveld, werd de bal diep gespeeld op een Scherpenzelers spits. Te Laat kon nog wel verhinderen dat de midvoor op doel kon schieten, maar kon niet voorkomen dat de spits de bal aflegde op een medespeler. Deze speler kreeg teveel tijd en ruimte van de Driebergse defensie om door middel van een geplaatst schot onhoudbaar uit te halen, 4-2.

De Driebergse mannen gooiden er nog een slotoffensiefje uit, maar toen het ook goalgetter Sjakemans niet lukte de keeper met een stiftje te passeren, was het duidelijk dat de eindstand 4-2 zou blijven. Door de alweer vierde competitie overwinning op rij is het lachende derde inmiddels trots koploper van de reserve derde klasse H.

Opstelling: M. de Laat, E. Schenkels, K. van Daatselaar, B. von Gieβen (S. Bruining), M. Schaap, P. Schenkels (B. Te Laat), L. Fonteijne, M. Smit (A. vd Mispel), T. Wieringa (J. Marchal), J. Veenendaal, K. van Woudenberg (D. vd Berg)