Landelijke Eenheid wil uitbreiden richting sportvelden

Lokatie waar de LE nationale politie hun nieuwbouw wil realiseren
Banner Balkan Restaurant

Landelijke Eenheid wil uitbreiden richting sportvelden

Het bestuur van FC DRIEBERGEN heeft een brief van de Landelijke Eenheid (LE) nationale politie ontvangen (voorheen KLPD). Men wil graag nieuwbouw realiseren op de plek waar nu de sportvelden zijn van Dalto Korfbal, FC Driebergen en The Pink Panthers.

De afgelopen 15 jaar hebben we onze accommodatie stap voor stap verbeterd (kunstgrasvelden, tribune en nieuw clubhuis), verduurzaamd (zonnepanelen en ledverlichting) en net uitgebreid met een multifunctioneel pannaveld. Het is een prachtige en ook veilige plek waar jong en oud uit Driebergen genieten van sporten in de buitenlucht.

Als club zagen we dit verzoek niet aankomen. Dit kan ook niet zo maar gerealiseerd worden. Daarom start er een vooronderzoek om de haalbaarheid in kaart te brengen.

In de aankomende periode gaan wij met de gemeente en de LE, maar ook andere betrokkenen in gesprek om tot een standpunt te komen. De gemeente zelf heeft nog geen standpunt ingenomen en laat zich breed informeren.

Dit soort projecten zijn complex gezien alle belangen en partijen die hierbij een rol spelen. Besluitvorming duurt jaren. Voor de komende seizoenen gaat er dus niets veranderen. We blijven gewoon voetballen op De Woerd.

Uiteraard zal het bestuur actief betrokken zijn bij dit vooronderzoek om de belangen van onze bijna 100 jaar jonge vereniging te waarborgen.

Met een sportieve groet,

Erik Zegwaart

Voorzitter FC DRIEBERGEN