Laura Stekkinger scoort zes maal in bekerwedstrijd

 FC Driebergen VR2 kwam afgelopen zaterdag in actie in de strijd om de beker. Na de afgelopen competitiewedstrijden die uitstekend waren verlopen (7-0 en 8-0 winst) was het nu weer tijd om op Sportpark Olympos in Utrecht aan te treden tegen Odysseus VR7. Een eerdere wedstrijd tegen Odysseus VR5 was met enige moeite gewonnen (2-1) en stond nog op het netvlies van eenieder. Een onsportieve wedstrijd die uiteindelijk met hangen en wurgen in het voordeel van Driebergen werd beslist.

Ook afgelopen weekend leek het deze kant op te gaan. De studentes van Odysseus lieten zich niet onbetuigd als het ging om vasthouden, even gemeen op tenen staan of knijpen. FC Driebergen kon er weinig tegenover stellen en kwam ook voetballend niet goed uit de verf. Tot overmaat van ramp scoorden de Utrechtse dames ook nog de 1-0.

Daarna was de maat vol voor Driebergen dat er via Laura Stekkinger maar liefst drie keer op rij prima uit kwam. Stekkinger bleek niet te stoppen en zorgde voor een 3-1 tussenstand. Inmiddels was ook het veldspel van FC Driebergen weer wat rustiger en hadden de dames van de Utrechtse Heuvelrug besloten zich niet te laten intimideren. Voorbeelden: Kaya Gaikhorst die zonder angst voor de bal ging en Sandra Wenting die bij een hoekschop tegen vol overgave keepster Cheryl beschermde.

Toch konden ook zij niet voorkomen dat op slag van rust Odysseus met een geplaatst afstandschot nog de 3-2 maakte.

In de rust werd afgesproken dat FC Driebergen zou blijven voetballen. Daar ligt de kwaliteit van het team en dan zou alles goed komen. Ook moest er fel om de bal gestreden worden in de duels om Odysseus te laten zien wie de baas op het veld was.

Vol energie gingen de vrouwen van Driebergen de tweede helft in. Er werd goed rond getikt en Odysseus was het helemaal kwijt. Ondertussen ging Laura Stekkinger door met waar ze eerder op de dag al begonnen was: scoren. Ook in de tweede helft wist zij driemaal het doel te treffen waarbij de toeschouwers werden getrakteerd op ware pareltjes. Een keepster uitspelen en rustig intikken? Laura doet het. Of á la Van Basten in 1988 de bal vanuit een moeilijke hoek over de keepster in het doel jagen? Geen probleem!

Toen tot slot Sarah met een fraaie kopbal voor de zevende goal van de middag tekende was de feestvreugde bij de toegestroomde supporters en begeleiding compleet. Eindstand: 2-7.

 Een compliment voor het hele team is op zijn plaats. Toen het even lastig ging schakelde de ploeg over op goed voetbal en ook over strijdlust was er niets te klagen. Er wordt prima getraind en het spel wordt wekelijks beter en stabieler.