Leerzame avond voor alle jeugdtrainers

Schouten Bloemenshop

Beste jeugdtrainer,

Het nieuwe voetbalseizoen staat weer voor de deur, we gaan uiteraard weer ons best doen om alle jeugdvoetballers met veel plezier wedstrijden te laten spelen en trainingen te laten volgen! Dit willen wij uiteraard het nieuwe seizoen wederom met jullie realiseren en mede daarom onderstaande initiatief die daaraan kan bijdragen.

De KNVB organiseert woensdag 4 september een ‘Avondje Rinus’ en jullie zijn daarbij ook van harte uitgenodigd! De avond zal bij FC Driebergen plaatsvinden.

Wij richten ons daarbij vooral op jeugdtrainers, de jeugdtrainers zijn het immers die elke week weer de uitdaging hebben om de trainingen zodanig in te vullen dat kinderen lachend komen, lachend weggaan, weer uitkijken naar de volgende training en ook weer iets beter geworden zijn. Het vraagt best veel van jeugdtrainers dit elke week weer te realiseren. Het is ook een grote (mede-) verantwoordelijkheid die daarbij op de schouders van jeugdtrainers rust. Zij zijn immers (samen met de coach) de mensen die het plezier en de ontwikkeling van jeugdvoetballers beïnvloeden en daarmee ook een belangrijke rol spelen in het behoud van leden.

Vanuit die gedachte willen wij de jeugdtrainers een bijeenkomst aanbieden waarin wij de mogelijkheden van Rinus, de online assistent-trainer voor elke jeugdtrainer duidelijk maken.

Rinus heeft jeugdtrainers o.a. het volgende (via computer, tablet of een als app op de telefoon) te bieden: voetbalvormen voor O6 t/m O19, complete trainingen, meerweekse programma’s, een complete seizoensplanning, kennisartikelen enz.

Daarvoor hebben wij het volgende programma uitgewerkt:

18.00 uur Inloop
18.15 uur Opening / Inleiding / Gebruik Rinus / Voorbereiden praktijk
18.45 uur Praktijk
19.30 uur Pauze
19.45 uur Nabespreking praktijk
20.00 uur Verdere mogelijkheden van Rinus
20.15 uur Verder ontwikkelen van de eigen jeugdopleiding?
20.35 uur Ondersteuningsmogelijkheden KNVB
20.45 uur Afsluiting

Locatie

FC Driebergen