Let’s make it legendary

Thesio ICT Proffesionals

Door het bestuur van FC Driebergen is mij gevraagd  om u zo nu en dan vanaf deze plaats iets te vertellen over de ins en outs van het 1e elftal van onze mooie vereniging. Onze vereniging? Ja eigenlijk uw vereniging.  Voor het 2e jaar mag ik het 1e elftal van FC Driebergen coachen en dat doe ik met veel genoegen. Vanaf de eerste dag voelde ik mij welkom bij deze mooie vereniging en al ben ik een passant zet ik mij graag in om samen met u deze club nog iets mooier te maken.

De kop van het seizoen is er inmiddels vanaf. Alle spelers van jong tot oud zijn weer lekker begonnen aan de competitie en de trainingen zijn alweer wat weken aan de gang. Het leuke aan een nieuw seizoen is dat er weer volop nieuw elan is. Nieuwe vriendjes, nieuwe coach, nieuwe doelen. Wat gaat dit voetbal seizoen brengen. Voor het 1e elftal betekent het seizoen 2019/2020 het 2e seizoen in de 4e klasse. Na jarenlang in de 3e klasse te hebben gespeeld, was het vorig jaar voor een jong team erg wennen aan seniorenvoetbal. Toch werd er met een 6e plek niet slecht gepresteerd. Wat is het doel dit jaar?

1e worden, nacompetitie halen, veel goals maken, verzorgd voetbal, rechter dan wel linkerrijtje. Het zijn allemaal doelen die wij en misschien veel anderen in de competitie willen halen. En aangezien wij de kracht van al die ploegen ook niet kennen kijken wij anders naar doelen bij FCD 1. Afgelopen zaterdagavond stond voor ons in het teken van de doelen voor het komend jaar. Uiteindelijk is zeggen dat je kampioen wilt worden niks waard als je niet kijkt “hoe”  je dat wilt doen. Door omstandigheden konden we niet eerder samenkomen, dus 2 overwinningen verder begonnen wij aan deze avond in Utrecht.

In navolging van vorig jaar stond deze avond in het teken van de waarden van ons team.  Allereerst hebben we het gehad over onze persoonlijke “waarom”. Want als je je “waarom” kent is het makkelijker zoeker naar je “hoe”. Kort samengevat staat ons team voor :

  • Samen Plezier binnen en buiten het veld
  • We willen ALTIJD beter worden
  • Wij zijn ambitieus en willen ooit hogerop
  • Na dit jaar wordt er gesproken over dit TEAM

In het vervolg van deze avond is het team in groepjes onder leiding van 1 van onze aanvoerders op zoek gegaan naar waar een echte FCD leider voor staat en hoe hij zich gedraagt. Dit om onze waarden ook echt waar te maken.

Het laatste uur van onze bijeenkomst heeft het team wederom in groepjes gesproken over hun “ideale wereld” het komende seizoen. 1 van de dingen die naar voren is gekomen is dat dit jonge team zichzelf graag wil laten zien aan de club en ook iets wil terugdoen voor de club!  Verschillende dingen zijn daarin geopperd die nu door de jongens zelf verder worden uitgewerkt. Als u leuke ideeën heeft horen zij dit uiteraard graag.

Bij deze roep ik graag iedereen binnen de club op om eens te komen kijken bij dit ambitieuze jonge team, te beginnen aankomende zaterdag in Driebergen tegen DEV Doorn. Als laatste hebben wij uitgesproken dat wij als team dit jaar in ieder geval onvergetelijk willen maken, uiteraard gunnen wij dit ook alle leden op welk vlak dan ook. Make it legendary!

Christiaan Hageraats