Linkerbeen geeft O12-1 extra’s

Vorige week wilde de bal er maar niet in en was er de eerste competitienederlaag. Deze week moest het gebeuren in Den Dolder tegen DOSC. We hadden in de beker van ze verloren, zodat we de mouwen konden opstropen. Eerst nog even een paniekmomentje. Anouar was zijn schoenen vergeten. Papa ging snel heen en weer om het tenue compleet te maken en was op tijd terug.

Vanaf de start was er een fel DOSC die in een 4-4-2 speelden. We liepen de eerste 10 minuten achter de tegenstander aan en leken geïntimideerd. De 1-0 was dan ook verdiend en niet onverwacht.

Coach Jamie gaf wat aanwijzingen, zette de mensen op hun plek en we kregen meer grip. Olivier gebruikte zijn snelheid en groeide uitstekend in de wedstrijd. Zijn tegenstander had niets meer in te brengen. Hidde

stond als een veldheer achterin, onderschepte menige aanval en stuurde de troepen als aanvoerder naar voren. Hevig aangemoedigd door het vele meegereisde publiek draaide de wedstrijd. Olivier had zelfs beide ouders meegenomen.

We kregen meer grip, maar moesten blijven opletten op het  het snelle omschakelen van de tegenstander. Na circa 19 minuten werden we beloond. Stein onderschepte mooi de bal op het middenveld en speelde Mees aan. Hij stuurde Joost weg en alleen voor de keeper faalde hij niet. Met links was het 1-1. Het werd wat onrustiger. Leuke combi’s, maar net iets te lang doorgaan. Vlak voor rust kregen we nog een uitgelezen kans op de voorsprong. Een mooi schot van Rutger, werd goed gered. Mees kreeg een kans in de rebound en raakte de bal verkeerd. Voordeel was wel dat de bal per ongeluk bij Anouar kwam. Intikken maar dachten we, maar ook hij raakte de bal niet. We gingen rusten met 1-1.

We zetten de goede gang voort. Bram had besloten dat niemand hem meer ging passeren en Joost had de plek van Stein ingenomen op de “10”. Stein moest even naar de kant na een overtreding.

Na circa 7 minuten kwam de corner van Rutger bij Fabian. Zijn eerste schot werd nog gekeerd door de keeper, maar zijn tweede schot met links was onhoudbaar: 1-2. Lang mochten we niet genieten van de voorsprong. We kregen de bal niet weg en een afstandsschot was zelfs onhoudbaar voor Mart en we stonden weer gelijk. Het was duidelijk dat het team niet was gekomen voor een punt. De aanval werd weer ingezet en het bleef opletten voor de counter van DOSC. Ook tijdelijk rechtsachter Vos voerde kranig zijn verdedigende rol uit.

Anouar kwam in de 47e minuut in balbezit bij de cornervlag. Met een omhaal kwam de bal hoog voor. Fabian leek in te koppen, maar hij liet hem stuiteren. Meteen daarna begrepen we waarom: schot en 2-3!

We bleven kansen creëren met schoten van Ismail, Fabian en Olivier die geblokt werden of de keeper op hun weg vonden.

De corners van Joost waren gevaarlijk indraaiend. De ene ging er niet in, maar 5 minuten voor tijd was het Ismail die alert reageerde op de kluts: 2-4. We wilden meer, maar de mooie schoten van Ruben waren net niet zuiver. Mart moest in een counter nog één keer alert optreden bij een 1 op 1. Hij won! In de laatste minuut was er dé kans op de 5e. Schitterende pass van Rutger zette Anouar alleen voor de keeper. Met twee mensen volledig vrij naast zich koos hij voor eigen succes. Helaas ging de bal naast. De overwinning was binnen.

Na de wedstrijd hadden natuurlijk de papa’s veel verbeterpunten.

Gelukkig was het de trots voor de mannen die overheerste. Klasse mannen en weer een tevreden technische staf.