Wat Liverpool kan, kan de D7 ook!

Op een drassig veld in Leusden speelt de D7 op zaterdag 16 april de waarschijnlijk belangrijkste wedstrijd van de competitie tegen de D11 van Roda. Beide teams hebben evenveel punten en zijn dus aan elkaar gewaagd, met licht voordeel voor de Driebergenaren, die één wedstrijd minder hebben gespeeld. Bij winst kunnen zij verder uitlopen op de concurrentie.

De opstelling:
Voorin: Martin, Sven Rouwenhorst en Abdelilah.
Midden: Sven van Wanrooij, Simon en Lars.
Achterhoede: Fabian, Pjotr, Yura en Pieter.
Marc, Wassim, Lucas en Thijs starten in de wissel. Willem keept.

De wedstrijd begint goed voor de bezoekers. Al na een paar minuten staan ze met 0-1 voor: Martin haalt uit, maar treft de niet-klemvaste handen van de keeper, waarna Abdelilah in de rebound de bal in het doel frommelt. De D11 laat zich door deze vliegende start niet uit het veld slaan: verdedigend vormen ze een haast ondoordringbare, rode muur en aanvallend zijn ze gevaarlijk op de counter. En hoewel de D7 verdedigend z’n mannetje staat, met Fabian, Yura, Fabian en Pjotr als strakke linie, en diverse keren dicht bij het Leusdense doel komt, krijgt de D11 langzamerhand de overhand en komt langszij. Met een hoge bal over Willem heen wordt het 1-1. De D11 neemt de regie over de wedstrijd over en weet makkelijk gaten te slaan in de Driebergse verdediging. De thuisploeg loopt uit en maakt kort na elkaar 2 goals. De Driebergse coach wisselt 4 spelers, wat de bezoekers zou moeten helpen om het tij te keren. Maar de D11 blijkt te taai en ondanks mooie kansen voor Lars, Sven Rouwenhorst en Abdelilah blijft het 3-1 als de beide teams de rust ingaan.

In de tweede helft begint de D7 aan een opmars en lijkt de D11 vooral gericht te zijn op handhaving van de score. Hoewel goed wordt samengewerkt, hebben de bezoekers in eerste instantie moeite met scoren. Uiteindelijk lukt het toch: na een mooie voorzet van Marc haalt Abdelilah uit naar de Leusdense keeper. Die laat (wederom) de bal uit zijn handen vallen, waar Lars gebruik van maakt en de bal inschuift. Het is 3-2.
De D11 komt af en toe op de Driebergse helft, is dan ook gevaarlijk, maar komt niet voorbij Willem. De D7 blijft jagen op de gelijkmaker en krijgt daarvoor gelegenheid genoeg: zo heeft Martin een superkans, maar schiet hij net naast. Twee fraai genomen corners door Pjotr worden door de Leusdense keeper onderschept. Voor de toeschouwers blijft het daardoor billenknijpend spannend. En dan, twee minuten voor het officiële einde van de wedstrijd loopt Lars de gelijkmaker erin: het staat 3-3! Even bestaat de vrees, dat het doelpunt wordt afgekeurd, omdat de keeper van Roda geraakt lijkt te zijn. Maar gelukkig keurt de scheidsrechter ‘m goed. En hij doet nog meer: hij laat de partijen bijna 10 minuten in blessuretijd doorspelen. En dat pakt voor Driebergen heel goed uit: Pjotr komt één minuut voor het eindsignaal vrij voor het doel van Roda en schiet raak. De D7 wint verdiend met 3-4!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VRC op het programma. Bij winst is de D7 kampioen!