Lockdown League kent alleen maar winnaars

Thesio ICT Professionals

Een toernooi spelen, waarvan je niet precies weet wanneer hij is afgelopen. Dat was in het kort de Lockdown League, die afgelopen zeven weken werd gespeeld door de O15-1, O16-1, O17-2 en O19-2 van onze club. Uiteindelijk was vandaag de laatste dag en het beloofde een spannende dag te worden. Zowel om de topscorerspositie, maar vooral om de winst in de league werd nog volop gestreden. De O17-2 had aan het begin van de ochtend maar één punt voorsprong op de O15-1. Vandaag zou bepaald worden wie de felbegeerde beker mee naar huis mocht nemen.

De dag leverde wederom een aantal mooie wedstrijden op. Tussen de O16-1 en de O15-1 werd het maar 1-2, wat een hele goede prestatie is van de O16. Tegelijkertijd nam de 19-2 op het veld ernaast een 2-0 voorsprong tegen de O17-2. Dit werd in een enorm spannende eindfase nog 2-2, maar ook dat was een wedstrijd om van te smullen. Maar de meeste aandacht ging naar de kraker in de laatste ronde. Door het gelijke spel van de O17-2 had de O15-1 voldoende aan een gelijkspel om de league te winnen. Voor de O17-2 was de opdracht dus duidelijk: scoren, maar ook zorgen dat je er niet een om je oren kreeg.

Het team trok dan ook vanaf minuut één ten strijde en zette de jongen van de O15-1 behoorlijk vast. Maar het team van Jörgen Boumeester stond niet voor niets bovenaan en kwam er af en toe venijnig uit, wat de spanning in de wedstrijd alleen maar groter maakte. Vijf minuten voor tijd was daar dan toch die bevrijdende treffer voor de O17-2. In en rommelige aanval, kon uiteindelijk na een rebound spits Lucas de bal in het net koppen.

Vanaf dat moment waren de rollen omgekeerd en met een waar slotoffensief ging de O15-1 op zoek naar de gelijkmaker. Het was nog even billenknijpen, maar scheidsrechter Wesley floot uiteindelijk de wedstrijd bij de 0-1 stand af en daarmee kon het feest voor de O17-2 beginnen.

Bij de prijsuitreiking waren een mooie woorden voor alle teams. De O16-1 ging er vandoor met de sportiviteitsprijs en met de complimenten dat ze als team echt gegroeid waren in de afgelopen weken. Hopelijk kunnen ze dat later in het jaar gebruiken als ze tegen andere clubs gaan spelen.
De 19-2 had de topscorer in het midden. Sam ging met maar liefst 16 doelpunten aan de haal met deze prijs en kreeg uit handen van Hans van Vugt een FC Driebergen sjaal.
De 15-1 kreeg complimenten voor het goede spel. Knap hoe zij in een competitie met oudere spelers het zo goed hebben gedaan. En tot slot kon de O17-2 de beker ophalen als winnaar van deze Lockdown League 2020.

Terugkijkend zijn we enorm blij hoe we de afgelopen weken met elkaar hebben kunnen voetballen. Vooral gekeken naar wat wel kan en niet wat allemaal niet kan. Met veel vrijwilligers was het elke zaterdagochtend weer een klein feestje om met elkaar te sporten.

Een groot compliment voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen, van de begeleiding bij FC Driebergen, scheidsrechters, coaches, grensrechters, teammanagers, etc.

Daarmee komt er een einde aan de Lockdown League. Laten we hopen dat het ook bij deze editie blijft!