Lusteloos FC Driebergen verliest van Focus ’07 (0-1)

Thesio ICT Professionals

In de slechtste wedstrijd van het seizoen tegen, met alle respect, laagvlieger Focus’07 werd op eigen veld met 0-1 aan het kortste eind getrokken. De laatste weken wisselt FC Driebergen goede wedstrijden af met zeer slechte wedstrijden. Jammer voor het team, omdat de concurrentie ook steeds punten verspeelt. Er lag een grote kans om dichter bij de derde plek te komen. Het is nu vooral de hoop dat FC Driebergen weer in een positieve flow kan komen om de punten binnen te gaan hengelen.

Focus’07 begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase wat kleine kansen. Steeds werd dit verdedigend goed opgelost door de man van de wedstrijd, de 19-jarige Floris van Oosten. Hierna was het de thuisclub die het heft in handen nam. De ploeg had veel meer balbezit dan de tegenstander, maar alle aanvallen gingen in een veel te laag tempo. Daarnaast was het team juist in de laatste fase van de aanval onrustig en koos het steeds voor de verkeerde oplossing.

De verdediging van Focus’07 kon zich steeds weer op tijd opstellen en hergroeperen om de matige aanvalsdrift van FC Driebergen af te stoppen. De grootste kans in de eerste helft kreeg middenvelder Bilal Soutouti, die op het oog een niet te missen kans van dichtbij hoog over schoot. In de 31e minuut nog een mogelijkheid voor FC Driebergen, maar deze inzet rolde langzaam op de bovenkant van de lat. Dit waren in deze saaie wedstrijd één van de weinige mogelijkheden voor de thuisclub. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon zonder wissels en de aanwezige toeschouwers hoopten dat FC Driebergen uit een ander vaatje zou gaan tappen. Alleen startte de tweede helft zoals de eerste was geëindigd. Weinig energie en een te laag tempo. Eigenlijk was het opnieuw het aanzien niet waard, ondanks de het vele balbezit. In de 60e minuut kwamen dan ook de eerste wissels. Sven Evers kwam in het veld voor Max Mehrengs en Matty de Jong voor Pim Noomen. In de 69e minuut veerde het thuispubliek op, omdat de openingstreffer leek te vallen. Door veel kunst en vliegwerk kreeg de doelman van Focus’07 de bal uiteindelijk veilig in zijn handen.

In de 73e minuut opnieuw een grote kans, maar deze keer was het een verdediger van Focus’07 die de bal van de doellijn kon halen. Het wilde ondanks dat het tempo iets omhoog was gegaan niet lukken om een doelpunt te maken. Nadat ook de laatste wissels werden ingebracht, tikte de minuten weg. Gezien de wedstrijd was men uiteindelijk blij met een gelijkspel. Echter, het venijn zat hem in de staart. In de 85e minuut velde Focus’07 dan toch de thuisclub. FC Driebergen kon de bal niet goed verwerken uit de verdediging, waarna de bal belandde rond de 16 meter van FC Driebergen. Een goed schot via de binnenkant van de paal die onhoudbaar was voor doelman Michel van Bruggen zorgde voor de teleurstelling binnen de ploeg. 0-1.

De gasten uit Culemborg verdedigde de voorsprong in de laatste minuten en zo bleef het bij een onverwachte nederlaag. 0-1. Aanstaande zaterdag 25 Maart 2023 speelt FC Driebergen de semi-derby in een uitwedstrijd in Zeist tegen FZO. Aanvang 14.30 uur.