Maak kennis met het nieuwe jeugdbestuur

Banner Dirk Makelaars

Beste leden, vrijwilligers en andere belangstellenden,

Met gepaste trots stellen we het nieuwe jeugdbestuur van FC Driebergen voor. Dit team van vrijwilligers gaat ervoor zorgen dat de jeugd nog meer aandacht krijgt binnen onze vereniging. Die aandacht is nodig om nieuwe trainings- en wedstrijdvormen voor de jeugd (conform KNVB-richtlijnen) goed in te regelen, de instroom meisjes in goede banen te leiden en jeugdtrainers, hulptrainers en leiders voor alle teams te regelen en niet te vergeten jeugdscheidsrechters op te leiden. We stellen ze hier in het kort voor.

Jamie Herber is voormalig selectiespeler van FC Driebergen en is sinds enkele jaren ook trainer van jeugdteams. Hij heeft de CIOS-opleiding doorlopen (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) en is een liefhebber van het spelletje. Hij wordt voorzitter van de commissie Voetbal Technische Zaken, ook wel VTZ genoemd. Hij wil zich inzetten om iedereen op zijn of haar niveau te laten voetballen. Volgens Jamie “zijn er eigenlijk 3 jeugdgroepen. Bij de jongste jeugd gaat het vooral om spelplezier, dit noemen we ook wel de Onderbouw, de Middenbouw richt zich meer op spelinzicht en spelvaardigheden en bij de Bovenbouw gaat het om spelpatronen, tactische vaardigheden en de doorstroming naar de senioren”. Mijn motto is “dat het altijd begint met spelplezier, dan komt het resultaat vanzelf”. Jamie neemt de rol over van Nils Kruis, die na enkele jaren het voorzitterschap te hebben vervuld, zich nu meer gaat richten op zijn zakelijke carrière en als trainer op het veld.

Paul van Oosten neemt figuurlijk de scheidrechterfluit van Paul Kooiman over. Paul heeft de afgelopen jaren het opleiden van eigen jeugdscheidsrechters binnen onze vereniging op de kaart gezet. Jeugdwedstrijden worden bijna allemaal geleid door scheidsrechters die Paul zelf heeft opgeleid. Paul van Oosten zegt “ik wist niet dat ik het fluiten van een wedstrijd zo leuk zou vinden. Ik kijk er elke keer weer naar uit. Vanuit mijn werk weet ik wat organiseren is en die kennis en ervaring kan ik nu mooi combineren met het scheidsrechterschap. Het is een mooie uitdaging om het aantal scheidsrechters verder uit te breiden en wedstrijden te laten fluiten”.

Léon Bijnsdorp was het afgelopen seizoen afdelingscoördinator JO10 en JO11. Vanuit zijn werk weet hij hoe belangrijk goede communicatie is, zeker ook bij een voetbalvereniging als FC Driebergen. “Het begint allemaal met goed luisteren naar mensen. Scherp om je heen kijken waar kansen liggen. Maar ook signaleren wat (nog) niet mogelijk is, en waarom. En bij dat alles natuurlijk helder zijn. De kans is dan groot dat je er samen uitkomt, en als vereniging doorgroeit. Daar wil ik me als Coördinator van alle Jeugdafdelingen hard voor maken. Daarbij gaat het ook om begrip en respect. Soms best lastig om dat te bereiken, met al die mensen van verschillende pluimage, die allemaal uniek zijn en een verschillende achtergrond hebben. Maar daar ligt volgens mij ook de uitdaging, zodat FC Driebergen zich als club nóg verder kan ontwikkelen. Daar wil ik me, samen met de andere afdelingscoördinatoren, bestuursleden maar zeker ook de leden voor inzetten”.

Er is nog 1 vacature in het Jeugdbestuur. Dat is de rol van Voorzitter Support Commissies. Deze commissies verzorgen de interne communicatie via sociale media, de wedstrijdkleding en webshop, de voetbalmaterialen, toernooien en overige verenigingsactiviteiten. Hiervoor kunnen we altijd extra hulp gebruiken. De voorzitter regelt 2 tot 3 keer per jaar onderling overleg en zorgt ervoor dat activiteiten goed worden afgestemd op de wensen van de verschillende groepen binnen onze vereniging, zodat leden, ouders en vrijwilligers goed aangesloten blijven bij onze vereniging.

En wie gaat deze groep van vrijwilligers begeleiden en goed laten samenwerken? Dat is Huug Brinkers. Hij kent onze vereniging goed en weet als vader van sinds kort verdienstelijk 1ste elftalspeler Roel wat erbij komt kijken om de jongste jeugd te laten doorgroeien naar de senioren. “Ik wil graag dat het Jeugdbestuur succesvol wordt binnen FC Driebergen. Vanuit mijn werk weet ik dat je vaak goed moet afstemmen om tot goede beslissingen te komen. Je kunt helaas niet alles tegelijk regelen en soms moet je dan ook keuzes maken”.

Binnen de doelstellingen van de club krijgt vrouwen en meisjes voetbal bijzondere aandacht. Over de plaats en invulling daarvan binnen de organisatie wordt nog gesproken.

Namens het dagelijkse bestuur wensen wij dit team veel succes met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Erik Zegwaart
Voorzitter FC Driebergen