Marcel Smit grootse winnaar 1e Peter Dingemans Single Darttoernooi

Zaterdag 14 mei jl was het decor voor het eerste single darttoernooi, vernoemd naar onze voorzitter Peter Dingemans. Geen avond dan wel nachtsessie zoals gebruikelijk bij het koppeltoernooi maar zo rond 14.00 gaf Peter het sein “let’s play darts” en zo werden de potjes in de poulefase (totaal zo’n 120 !!) rustig afgewerkt. De jongste deelnemer 16 jaar en de oudste maar liefst 78! en dit alles onder uitstekende muzikale begeleiding van DJ Jake Demain.

Geen winnaars en verliezersronde, de beste 32 gingen de beker in en loting zorgde voor de volgende 16 potjes. Daar waar sommigen vrij makkelijk door de poulefase heen fietsten, kwamen er een aantal vooraf getipte zogenaamde kanshebbers van een terechte koude kermis thuis. Zij konden toezien onder het genot van wat gerstenatjes, hoe de laatste 16 giganten de achtste finales afwerkten. Ook hier en daar toch een paar verrassende uitslagen.

In de kwartfinales rekenden Daniël Bettin af met Arthur Gijzen, Gerwin van de Klift gaf Martin de Haan het nakijken, Marcel Smit bond Jan Drost aan zijn zegekarretje en was Mo Terraf te sterk voor Ben Evers. Daarna de halve finales…Gerwin van de Klift moest het onderspit delven tegen Marcel Smit, uitslag 1-3. Mo Terraf deed zichzelf wellicht te kort en moest het afleggen tegen Daniël Bettin, uitslag 2-3.

Vervolgens de opmaak voor de finale: Marcel Smit – Daniël Bettin, 501 best of 7 legs.

Marcel startte wat matig, zodat Daniël kon uitlopen naar een 3-1 voorsprong zodat het lot beslecht leek. De vechtersmentaliteit van Marcel en een schitterende 160 finish, brachten hem echter terug in de wedstrijd. Het werd dus 3-2. Nog niets aan de hand voor Daniël dacht men, echter mentaal leek hij geknakt. De 3-3 kwam op het schrijfbord en uiteindelijk zelfs de 4-3 winst voor Marcel. Zo schrijft hij Driebergse dartgeschiedenis door het eerste FCD Peter Dingemans single darttoernooi op zijn naam te schrijven en de dart-cup met de grote oren omhoog te mogen houden. Zijn naam zal eerdaags prijken op deze wisselbokaal !

Tot slot bedankt de organisatie alle deelnemers, vrijwilligers voor en achter de bar, toeschouwers en het bestuur van FCD voor deze geslaagde en gezellige dag!