Mart en inzet bezorgen E1 de volle winst

Paul Brink Advies

Het was dan eindelijk zover: de eerste wedstrijd na onze promotie naar Poule 9. Door de vakanties en alle wintersport hadden wij twee snipperdagen opgenomen en die wedstrijden moeten natuurlijk ingehaald worden. Na enig over en weer communicatie heeft Teammanager Paul de uitwedstrijd tegen Delta Sports E1 (DS) op maandagavond vastgezet. Papa Stein was ruim op tijd aanwezig, maar had de laatste mails niet gezien / gelezen en dus was hij te vroeg en kon weer naar huis. Samen met papa Mart vonden zij het daarna niet erg wat later te komen. Gelukkig was er weer veel publiek om onze mannen aan te moedigen. Aangekomen bij Delta Sports kregen we te horen dat we op gras gingen spelen. Verwend als onze mannen zijn vonden ze dat maar niets. De voorbespreking duurde wat langer door de lange tijd zonder wedstrijd en de te verwachten betere tegenstand.

Om 18.30 uur mochten we starten op het (hobbel)veld. Meteen vanaf het begin merkten we dat de tegenstander er fel op zat en ons geen ruimte gaf. Dat was wel even wennen voor de mannen en bleven in het begin teveel lopen met de bal.  De eerste kans was voor Vos, maar hij was net te laat om de keeper het echt moeilijk te maken. De eerste minuten was het spel rommelig. In de 6e minuut kwam de bal over de verdediging van DS en kon de keeper de bal wegschieten. Hij schoot echter de bal in de voeten van Rutger, die snel richting goal dribbelde en met een droge schuiver de 0-1 aantekende.

Het spel bleef onrustig en we moesten wennen aan het felle spel van de tegenstander. Hidde liet zich keer op keer niet wegzetten en kwam goed voor zijn man. Fabian had het moeilijk met het fysiekere spel, maar hij liet zich het kaas niet van het brood eten. De eerste kans voor DS kwam in de 9e minuut na een afgeslagen corner. Het afstandsschot werd goed door Mart overgetikt. DS bleef schieten van alle hoeken en standen, maar ze waren niet zuiver.

We kwamen iets meer in ons spel. Na tweederde in de eerste helft kwam een uittrap van Mart bij Anouar, die goed op Rutger teruglegde. Zijn pass kwam bij Cas die meteen schoot, maar helaas naast. Dit was weer wat we wilden zien en gewend waren. Beide partijen kregen weinig kansen en spel speelde zich voornamelijk niet voor de doelen af.  In de 27e minuut was het weer een lange trap van Mart, waarbij Anouar druk zette op de verdediger die de bal kreeg. De verdediger wilde terugspelen op de keeper, maar die was net onderweg naar de bal en die ging hem voorbij. Het lege doel was een koud kunstje voor Teun: 0-2 na het tweede kadootje. De scheidsrechter liet de eerste helft 4 minuten blessuretijd spelen, maar de ruststand bleef hetzelfde.

De rust werd gebruikt voor een aantal taktische tips om meer rust in het spel te krijgen en meer de ruimte en buitenkanten te zoeken. Dit had in de eerste minuut na rust meteen effect. Hidde kwam weer goed voor de man en veroverde de bal. En via Cas en Teun werd Rutger bereikt. Zijn voorzet ging voorbij de verdedigers en de keeper, maar Anouar had net een te kort been.  Achterin stonden Fabian, Stein en Olivier als tijgers te verdedigen. Olivier moest zelfs op volle snelheid gaan om zijn man bij te houden en dat was ook wel een nieuwe ervaring. Stein zat strak om zijn man en anticipeerde goed.

Fabian  veroverde de bal en zocht goed de zijkant met Cas. Via Teun werd Rutger in stelling gebracht, maar zijn schot ging naast. Weer een lekkere snelle aanval.

Na circa 10 minuten was er een mooie steekbal van DS door het midden. Hidde zijn hand stond net iets te ver van zijn lichaam en onderbrak zo de pass. De scheidsrechter gaf hem een waarschuwing. In de 12e minuut kwam het moment van Mart. Vermeer, Zoet en Cillessen hadden met open mond gekeken. Een afgeslagen corner en toen één van de vele schoten van DS, maar nu was hij wel zuiver. Hard en laag onder in de hoek. Iedereen telde hem, behalve Mart. Met een katachtige beweging dook hij de hoek in en had de bal klem. TOP!

Dit gaf ons power. Met een snelle counter over meerdere schijven was het Anouar die tegen de lat schoot. Echter in de 14e minuut was het wel raak. Stein pakte goed de bal af en speelde Vos aan langs de lijn. Hij passte naar Erik, die Teun vond. Met een mooie schijnbeweging zetten hij keeper en verdediging op verkeerde been en wederom was er voor hem een leeg doel: 0-3. Twee minuten later kregen we een mooie kans de wedstrijd definitief op slot te gooien. Vloeiende combinaties tussen Teun-Anouar-Teun-Vos en uiteindelijk een schot van Cas: naast.

De partij ging daarna wat over en weer zonder veel kansen.  De schoten van DS gingen naast of over. Circa 7 minuten voor tijd werd een afgeslagen corner wel ingeschoten en stond de 1-3 op het scorebord.  DS geloofde er weer in en verhoogde de inzet. Een paar minuten na de goal was het een mooie pass van Rutger, die  Anouar een kans gaf. Zijn lob ging over.

Na goed doorzetten was het één minuut voor tijd de 2-3 die spanning verder opvoerde. Ik weet niet of het ontbreken van daglicht, kapot horloge, fluit zoek of andere reden was. De scheidsrechter floot matig, maar maakte het de laatste minuten erg bont. Er mocht veel (hands, omver lopen, bal uitschieten en zelf ingooien) en hij liet wederom 4 minuten doorspelen. We bleven echter fier overeind. Een kopbal over was de enige kans nog voor DS. Wij counterden ver in de blessuretijd nog na wegschieten van Teun. Anouar omspeelde de keeper (werd geraakt) en dat was het moment voor de scheidsrechter de wedstrijd af te fluiten. Vreemd moment, maar de winst was binnen.

Het was niet onze beste wedstrijd, maar de winst werd met inzet bereikt. De tegenstand wordt in deze poule weer meer en dat maakt onze mannen alleen maar beter. Aanstaande zaterdag in de “avondwedstrijd” spelen we tegen de koploper BFC E2. Weer een uitdaging om te zien waar we staan.