Matig FC Driebergen verliest van Patria

Drankenspecialist de Mol

In een zeer pover gespeelde wedstrijd op een slechte en gladde grasmat (zijn de Driebergenaren niet meer gewend) heeft FC Driebergen de semi-derby in Zeist verloren met 2-1.

FC Driebergen begon de wedstrijd redelijk maar dat beperkte zich eigenlijk tot de 15e minuut en daarna was het eigenlijk niet om aan te zien. Het leek wel of er niets wilde lukken, elke aanval smoorde in slecht samenspel. Ondanks de handicap dat de spits Jesse v/d Boomen een wedstrijd schorsing uit zat mag het niet zo zijn dat alles stagneerde.

De eerste wissel was er al in de 18e minuut toen linkerspits Max Mehrengs geblesseerd uit moest vallen en Jesse Mantel zijn plaats innam (niet onverdienstelijk). Er kwamen wel wat kleine kansen maar veel te weinig wat betreft het grote veld overwicht wat FC Driebergen had.
En zo kwam de rust al met een teleurstellende 0-0.

Na een rustig betoog van trainer Christiaan Hageraats hoopte we dat het team dit zou oppakken na de thee. Het team had dat goed opgepakt en er ontstond een leuk sneller aanvalspel met diverse grote kansen maar het doel werd niet gevonden maar uiteindelijk was het in de 68e minuut een goed lopende aanval tussen Sven Evers en Kevin van Woudenberg die de laatste koelbloedig via de binnenkant van de paal afrondde 0-1.

Als je toen dacht dat FC Driebergen door pakte om de wedstrijd snel te beslissen kwam zeer bedrogen uit. Men ging rommeliger spelen en dat resulteerde in een ongelukkig moment van Camiel Robbers die binnen de 16 meter uitgleed en met zijn hand op de bal terecht kwam en de goed leidende scheidsrechter niets anders kon dan naar de 11 meter te wijzen. Dit buitenkansje werd goed benut door Patria 1-1.

Pal daarna een goed lopende aanval van Patria (daarvoor wat foutjes van de verdediging) en de in buitenspel staande aanvaller van Patria kon 2 minuten later al de 2-1 zien staan. Wat FC Driebergen daarna ook probeerde om er dan toch maar een schamel puntje uit te halen, kwam bedrogen uit. Ondanks dat er diverse kansen kwamen o.a van gelegenheidsspits Jeffrey Veenendaal en de ingevallen Abate Nyamsi, bleek het op een zeer onverdiende nederlaag uit te lopen. Dat gebeurde, het eindsignaal klonk en met gebogen hoofden verliet men het veld in Zeist.

Zaterdag 1 december 2018 as de thuiswedstrijd aanvang 14.30 FC Driebergen – Vianen