ME1 boekt tegen GVVV ME1 tweede overwinning

Dat was genieten afgelopen zaterdag. Het duurde even voordat GVVV op veld 2B was gearriveerd. Het leek net als vorige week een sterk en groot team dus lastig? In ieder geval waarschuwde de TS de meiden om vooral fel op de bal te zijn. Dan komt de rest vanzelf.

Met Amber als aanvoerder floot om 9.00 uur een speelster van vrouwen 1 onder het toeziend oog van coördinator Tamara voor de start van de wedstrijd. Al snel had FCD een overwicht wat resulteerde in een aantal corners waarbij Bieke de bal net niet tussen de palen wist te krijgen. En toen was er een mooie aanval die via Jasmijn en Phine bij Rabia terecht kwam. Die ging alleen op de keeper af en scoorde beheerst (1-0). Een orkaan van gejuich van het vele thuispubliek brak los.

FCD ging goed door met diverse corners en kansen voor Nisrine, Bieke en Rabia. Uiteindelijk wist Elaine de 2-0 te scoren. Wat een feest. Na nog een kans voor Elaine ging Nisrine even de verkeerde kant op achterin en scoorde heel ongelukkig in eigen doel. Het betekende wel dat alle doelpunten deze ochtend door FCD werden gescoord. Want GVVV had nog een aantal kansen voor en na rust maar Eefje en in de tweede helft Phine (5 keer op rij) redden bekwaam.

Inmiddels was het rust geweest, hadden Rabia en Jagmur nog kans op een doelpunt en had Nisrine een veilige 3-1 gescoord. Het lukte GVVV ondanks het gebrul van hun coach en ook door het goede verdedigen van Anouk, Amber en Elaine dus niet om de ‘aansluittreffer’ te scoren. Nisrine scoorde toen maar de beslissende 4-1. Een knappe overwinning en hoe fysiek sterk de tegenstander was bleek wel bij de strafschoppen die na¬† doelpunten van Elaine, Nisrine, Eefje en Phine met 4-5 werden verloren. Maar het schieten ging al een stuk beter.