ME1 doet even een stapje terug

Afgelopen zaterdag was er wederom een zware wedstrijd voor ME1. Na de geflatteerde nederlaag van vorige week in de topper tegen Kampong ME2 (5-2) mocht er uit tegen Saestum ME1 in ieder geval niet verloren worden om niet nog meer op de ranglijst te zakken. Saestum is inmiddels een bekende tegenstander. Al eerder werd er vriendschappelijk verloren met 2-4 en gewonnen met 2-1. Ze waren op volle sterkte en ME1 miste keepster Eefje met een knieblessure en ook keepster Phine kon niet op  doel vanwege een blessure aan haar hand.

De eerste helft stond dan ook Febe op doel die daarnaast ook een beetje laatste vrouw speelde. Het was vroeg (8.30 uur  dus 7.45 uur verzamelen), het was koud (-2), het was op bevroren gras met een sneeuwlaagje en het was met een zeer rustig meisje als scheidsrechter. Al deze elementen maakten dat de wedstrijd niet echt los kwam. Met Bieke als aanvoerster gingen wij direct in de aanval en de eerste doelpoging was van Jasmijn. Daarna was er nog een bal die via Bieke over hun zeer goede keeper (dit keer gewoon een meisje) heen ging waarbij het de vraag was of dit een doelpunt was. Onze weer in grote getallen opgekomen toeschouwers stonden echter op 1 lijn met het doel en het bleek geen doelpunt te zijn geweest. Ook drie pogingen van Nisrine en één van Bieke leverden geen doelpunt op. En toen was het via een snelle uitbraak bij ons ondanks onze goede keepster wel raak (1-0). Dat was na nog een kans voor Rabia dan ook de ruststand.

Met Bieke op doel (ging erg goed!) werd het een hele rare tweede helft. Sommige speelsters hadden koude voeten of andere pijntjes en Phine hield het al helemaal voor gezien. Maar Anouk, Jasmijn, Amber en Jagmur buffelden goed door en Nisrine, Febe, Rabia en Elaine hielden goed de druk erop en een doelpunt leek een kwestie van tijd. Omdat hun keepster steeds in de weg stond bij schoten van Elaine en van Nisrine of bij ’n twee tegen één van Jasmijn en Jagmur, moest het dan ook op een aparte manier 1-1 worden.

Een bal leek achter te gaan bij Saestum, de coach schreef even iets op en opeens leek het 1-1 te zijn. De scheidsrechtster twijfelde nog even, Saestum protesteerde maar hij werd toch geteld. Elaine had namelijk de bal nog voor/achter? de achterlijn teruggelegd op Febe die hem er fijn had ingeschoten (1-1). Daarna gebeurde er niet heel veel meer zodat er dit keer maar eens werd gelijkgespeeld tegen Saestum en de tweede plaats werd vastgehouden. Bij de strafschoppen bleek het (ook door de afstand) op te zijn (0!-3). Hoewel het iets aangenamer was geworden, ging iedereen snel naar de kantine of naar huis. Na de vakantie wacht Hercules ME2 en dan zal de (overwinnings)draad weer worden opgepakt, hebben de meiden beloofd.