ME1 komt met de meeste prijzen uit Holten terug

ME1 vlak voor de openingsceremonie bij de NK in Holten
ME1 vlak voor de openingsceremonie bij de NK in Holten

Op zaterdag 14 mei mocht ME1 deelnemen aan het NK in Holten. Zestien teams uit de voorrondes van de districtskampioenschappen mochten op het complex van VV Holten gaan uitmaken wie Nederlands beste ME1 was.

Het was vroeg op om op tijd te vertrekken voor het bijwonen van de openingsceremonie. Dat lukte goed en om 9.15 uur kon het team zich bij de uitstekende organisatie aanmelden. En nadat alle teams zich hadden gepresenteerd op het hoofdveld klonk om 9.30 uur het Wilhelmus over de velden.

ME1 speelde haar eerste wedstrijd om 10.30 uur tegen Volendam. Er werd geknokt voor elke meter, de kansen waren voor Volendam en uiteindelijk ook de overwinning (0-2). Ook de tweede wedstrijd ging verloren tegen Be Quick Dokkum (1-3) maar hier werd de eerste doelstelling van de dag behaald namelijk scoren. Nisrine schoot na een lange rush de bal strak in de hoek.
De laatste poulewedstrijd was tegen Always Forward. Een bekende tegenstander uit de districtskampioenschappen waarin met 9-0 was verloren. Ook nu waren zij weer sterk en haalde de finale waarin zij na strafschoppen verloren van Nederlands kampioen Alliance ’22.

ME1 hield Always Forward knap op 0-3 en daarmee was ook de tweede doelstelling behaald namelijk met minder dan 0-9 verliezen. De fut was er wel een beetje uit. Het weer werd minder met af en toe een koude regenbui. De eerste wedstrijd om plek 13-16 ging dan ook kansloos met 0-6 tegen Witkampers verloren. Nog één keer richtte de meiden zich op tegen SV Zwolle. Na twee tegendoelpunten scoorde Phine de 2-1. Er werd nog flink aangevallen met enkele kleine kansen maar de gelijkmaker bleef helaas uit.

De schaal van de 16e plaats was het resultaat maar dat was nog niet alles. Uiteindelijk bleek ook de schaal voor sportiefste ploeg naar ME1 te gaan. Een prijs die je misschien liever niet wint maar het gevolg was wel dat FC Driebergen met de meeste prijzen aan de lange reis naar Driebergen terug ging. De Technische Staf was niet ontevreden. ME1 had weer getoond hoezeer zij vooruit waren gegaan dit seizoen. Op naar het eigen toernooi!