ME1 verliest topper van medekoploper

Spannend, heel spannend, ontzettend spannend was het vanmorgen tegen medekoploper Kampong ME2 (zij één wedstrijd minder gespeeld, ME1 een veel beter doelsaldo). Jagmur was ziek (en aanvoerster van de dag Rabia eigenlijk ook). Plus van de tien resterende meiden had er een aantal best wel last van spanning. Er werd geprobeerd in de kleedkamer zoveel mogelijk hiervan weg te nemen maar een beetje gezonde wedstrijdspanning hoort er natuurlijk wel bij. Bovendien was er goed door getraind de afgelopen weken (zelfs op goede vrijdag). Gewoon doen wat je altijd doet en vooral de bal willen hebben dan komen wij een heel eind zo hield de TS de meiden voor.

Wel was er één aanpassing in de strijdwijze. De achterhoede en voorhoede stond voor de hele wedstrijd vast. Daarmee wisten alle speelsters waar zij aan toe waren en zou Kampong met een aantal hele goede en snelle meisjes niet zoals in de heenwedstrijd (2-5) een aantal keer door de achterhoede heen kunnen lopen. Hierdoor ontstond, toen scheidsrechter Esther om 9.45 uur op veld 2A had gefloten voor het beginsignaal, echter wel een wedstrijd met veel strijd om de bal zonder hele grote kansen.

De eerste kans was voor FC Driebergen, de tweede voor Kampong, de derde weer voor FCD (opkomende Nisrine) en opeens uit een goed afgelegde corner schoof Nisrine de bal heel slim bij de eerste paal naar binnen (1-0). Na nog een kans voor Kampong (maar Eefje stond goed te keepen dus dat was kansloos) was het rust. De meiden vonden het goed gaan en gingen er ook in de tweede helft op dezelfde manier voor. De keepster van Kampong was een stuk beter dan die in de eerste helft waardoor wij niet meer zoveel druk konden zetten. Bieke had een goede schotkans om de voorsprong te vergroten maar opeens uit een corner van Kampong ging de bal er uit een onmogelijke hoek heel hoog in vanaf de achterlijn. En dat slechts tien minuten voor tijd. Phine had daarna nog een hele mooie redding en Bieke kon alleen voor de keepster niet tot een goed schot komen.

Het vele thuis- maar ook uitpubliek had het niet meer van de zenuwen en het leek een gelijkspel te worden. Helaas wist Kampong een minuut voor tijd nog de 1-2 te maken omdat wij iets teveel naar voren speelden om er nog een zege uit te halen. De emoties kwamen na de wedstrijd (of eigenlijk al aan het einde van de tweede helft) los. Na de strafschoppen die met 4-5 werden verloren met doelpunten van Anouk (6 op 7 na de winterstop!), Febe, Elaine en Bieke, moest in de kleedkamer dan ook even nagepraat worden.

De TS was heel trots en er was zeker goed gespeeld en gestreden tegen een sterke tegenstander. Helaas werd er verloren en is het kampioenschap uit zicht maar dat hoort er ook bij. Dan maar tweede worden met nog twee leuke wedstrijden (en een paar toernooien) voor de boeg. Ouders bedankt voor de support, meiden bedankt voor de inzet en wij zullen het nooit nooit vergeten.